eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Látásvizsgálatot végeznek egy asszonynál a Semmelweis Egyetem klinikai tömbjének könyvtárában, ahol az áprilisban induló országos szemészeti és cukorbetegség-szűrés alkalmából tartott bemutatót az egyetem Szemészeti Klinikájának szemész szakorvosa 2015. március 17-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Attila

"A szemészeti szakrendelés határozatlan ideig szünetel" - itt egy újabb kórházi bejelentés

A nagykőrösi kórházban november 9-től határozatlan ideig szünetel a szemészet, szakrendelésre Ceglédre kell járni a helybélieknek. Jövő évtől az ortopédia megszűnik, azután Kecskemétre kell utazni.

Mindezekről a város honlapján számolt be Tankó Ágota, az egészségügyi intézmény főigazgatója. A közleményben hozzátették: időpontot kell kell kérni a szakrendelésre, de sürgős, akut esetekben időpont nélkül is ellátják a nagykőrösieket.

Azt is közzétették: "2024. január 1-jétől az ortopédiai szakrendelés a kecskeméti kórház ortopédiai szakrendelésén történik.” Mindezt nem verték nagydobra. A város honlapjáról elérhető, pdf formátumban olvasható "önkormányzati hírek" című kiadvány 10. oldalán, egy kisebb hirdetésben találja meg az, aki eljut idáig.

A Nagykőrösi Rehabilitációs Szakkórház és Rendelőintézet honlapján pedig arról számoltak be, hogy

november 2-től elindult a járóbeteg-irányítási rendszer próbaüzeme

a következő hat szakrendelésen: fül-orr-gégészet, ideggyógyászat, terhesellátás, nőgyógyászat, urológia, belgyógyászat - írja még a baon.hu.

Felhívták a figyelmet arra is, hogy behívás az adott szakrendelőnél található monitor kijelzőjén megjelenő sorszám alapján fog történni. Mivel próbaüzemben működik a rendszer, a megjelentek türelmét és megértését is kérik.

(A nyitókép illusztráció.)

Címlapról ajánljuk
Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Már most nagyon oda kell figyelnie minden túrázónak és kertészkedőnek, mert az enyhe tél miatt a korábbiakhoz képest sokkal több kullanccsal lehet találkozni a kirándulóhelyeken, valamint a kertes házak udvarain is. A Magyar Kullancsszövetség elnöke azt mondta az InfoRádióban, hogy az aranysakálok két, Hyalomma nemzetségbe tartozó kullancsfajt hurcoltak be Európába, amelyek nagyon veszélyesek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Listán mutatjuk meg Európa legunalmasabb múzeumait

Listán mutatjuk meg Európa legunalmasabb múzeumait

Nemrég tettük közzé azt a szubjektív listát, ami bemutatja a világ tíz legunalmasabbnak tartott városát. Ezt folytatva egy amerikai tanulmány a világ száz legunalmasabb turista látványosságát gyűjtötte össze. A felmérés több mint 60 millió Google-visszajelzés alapján közel 3300 népszerű turisztikai látványosságot vizsgált meg, és gyűjtötte össze kulcsszavak alapján a 100 legunalmasabbat. Ezek közül most azokat az európai látványosságokat mutatjuk be, melyek felkerültek a kétes dicsőségű listára.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×