eur:
389.07
usd:
359.5
bux:
0
2024. február 26. hétfő Géza
fotó: Kiss Balázs
Nyitókép: Kiss Balázs

Félelmetes brit katonai gép repült át Magyarország felett, három vadászgép volt vele

Egy katonai Airbus és három Eurofighter vadászgép repült át a múlt héten Magyarország felett. Az adatok szerint nem szálltak le hazánkban.

A Flightradar24 közösségi oldalán tettek közzé fotókat azokról a brit katonai repülőkről, amelyek a múlt héten, az egyik délután, egész pontosan október 25-én repültek át Magyarország felett Debrecen magasságában.

A posztban fotókat és repülési útvonalakat is mutatnak.

Ezeken az látszik, hogy a katonai Airbus (vélhetően egy utántöltőgép), és három Eurofighter Typhoon repül Magyarország felett. Az útvonaltérképekből pedig az derült ki, hogy a repülők Romániába tartottak, ott a Kárpátok fölött köröztek, valószínűleg járőröztek, majd újra átrepültek Magyarország felett, és Nyíregyházát elhagyva léptek ki a magyar légtérből.

Hasonló repülésről februárban írtunk utoljára. Akkor Ciprusról érkezett egy Airbus KC2 Voyager típusú, légi utántöltésre és csapaszállításra használt gép, amely a brit légierő kötelékébe tartozik. A ZZ343 hívójelű gép délután fél egy körül érkezett meg a Balaton térségébe, és 12 kört írt le a tó felett, majd távozott.

Fotónkat Kiss Balázstól, az egyik hozzászólótól kaptuk.

Frissítés!

Miután felvettük a kapcsolatot a posztolóval, és fotót kértünk tőle, törölte a bejegyzését. A legutóbbi hasonló poszt egy napja készült, akkor egy Lockheed C-5M Super Galaxy gép útját mutatták meg Magyarország felett és fotó is készült a szállítórepülőről.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.02.26. hétfő, 18:00
Csizmadia Ervin
a Méltányosság Politikaelemző Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×