eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Nyitókép: Pxhere

A főváros átveszi a MET és az Oltalom egyesület hajléktalanellátásban dolgozóit

A főváros novembertől átveszi a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség (MET) és az Oltalom Karitatív Egyesület hajléktalanellátásban dolgozó munkavállalóit - közölte Szaniszló Sándor, a Demokratikus Koalíció (DK) fővárosi frakcióvezetője, XVIII. kerületi polgármester a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülése előtt.

A politikus a sajtótájékoztatón arról beszélt, a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség és az Oltalom Karitatív Egyesület hosszú évek óta végez karitatív, szociális tevékenységet, amely nélkül Budapest szociális ellátása nem lenne teljes. Hozzátette: a MET egyházi státuszának megvonása óta többmilliárd forint támogatást nem kapott meg az egyház, ami állítása szerint a magyar kormány felelőssége.

Ezért a Fővárosi Közgyűlés szerdán úgy fog dönteni, hogy novembertől átveszi a MET és az egyesület hajléktalanellátó intézményének dolgozóit - közölte. Emellett felhívással fordultak a polgármesterekhez, hogy egyszeri, hárommillió forintos támogatással járuljanak hozzá az októberi munkabérhez és közterheihez, a DK polgármesterei pedig elsőként csatlakoznak a kezdeményezéshez.

Szaniszló Sándor elmondta azt is,

a fővárosi fenntartású utak felújítására nincs pénz, ezért a XVIII. kerület tavaly átvett a fővárostól három kilométernyi szakaszt az Üllői úton, hogy felújítsa.

Jelezte: a felújítási munkák két hónappal a tervezettnél korábban és hárommilliárd forinttal olcsóbban befejeződik. A politikus szólt arról is, hogy a jövőben további útszakaszokat fognak átvenni a fővárostól, még akkor is, ha - mint mondta - az "padlássöpréssel felérő akció".

Bősz Anett DK-s főpolgármester-helyettes arról beszélt a sajtótájékoztatón, hogy a kormány a neki nem tetsző egyházakat, szervezeteket, önkormányzatokat bünteti, és ezzel a polgárokat is bünteti.

Mint mondta, az önkormányzati választások után a kormány eldöntötte, nem engedi az ellenzéki vezetésű önkormányzatoknak, hogy bebizonyítsák, milyen lehet az az ország, amit demokratikusan vezetnek. Szerinte "ha az önkormányzatoknak színe van a kormány szemében, akkor az embereknek is", de ilyen megkülönböztetést nem tehet meg egy európai kormány sem. Hozzátette: a főváros és a DK vezette önkormányzatok azonban a forráshiányos állapotban is méltóképpen vezetve az önkormányzatokat, erőn felül teljesítve álláspontja szerint azt mutatják meg, milyen lenne az az ország, amit Dobrev Klára szociáldemokrata kormánya vezet.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×