eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: mavcsoport.hu

Úgy tűnik, megvan, meddig lesznek levágva a magyar vonatok a nyugat-európai hálózatról

Közben kritikus szakaszba ért az érintett vonal felújítása is.

Az osztrák vasúttársaság, az ÖBB bejelentése szerint előreláthatóan december 10-ig maradhat a magyar vonatokkal szemben életbe léptetett korlátozás - írta a Magyar Hang értesülése alapján az Index. Október másodika óta van érvényben a vágányzár, mellyel az osztrák társaság levágta a MÁV járatait a nyugat-európai vasúthálózatról, mert elege lett a késésekből; erről korábban az Infostart is beszámolt.

A Budapestről Münchenbe tartó járatokon, illetve a legtöbb Salzburg felé közlekedő járaton nem lehet közvetlenül elérni ezeket az úti célokat,

a vonatok csak Bécsig közlekednek, a tovább utazó utasoknak ott kell megvárniuk a csatlakozást.

"Kérjük, vegyék figyelembe, hogy 2023. október 4-től előreláthatóan december 10-ig Budapestről Bécsen át München irányába a közvetlen járatok közlekedése nem lehetséges. A Münchenbe és Salzburgba utazóknak ebben az időszakban Bécsben kell átszállnia"

- áll az ÖBB közleményében.

A MÁV szerint ahhoz, hogy az osztrák társaság ne kényszerítse átszállásra a Budapest felől érkező utasokat, olyan lépéseket kellett volna megtenniük, amelyek a magyarországi belföldi közlekedést érintették volna aránytalanul hátrányosan. Ugyanakkor hozzátették, az osztrák vasút segíthetne például a csatlakozó járatok közeli vágányokról történő indításával vagy azzal, hogy bevárják a türelmi időn belül érkező Budapest-járatokat.

Közben a MÁV bejelentése szerint hamarosan új fázisához ér a Budapest–Győr–Hegyeshalom vonal Szárliget és Biatorbágy közötti szakaszának felújítása.

Az eddigi legnehezebb munkálatok október 27-én kezdődnek, melyek egyidejűleg érintik mindkét vágányt, így az említett szakaszon három hétig szünetelni fog a vasúti közlekedés, éjszakánként pedig Szárliget és Budaörs között. Ezeken a szakaszokon kizárólag vonatpótló autóbuszok szállítják majd az utasokat.

Címlapról ajánljuk
Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

A koronavírus-járvány utóhatásaként sokkal kevesebben járnak szűrővizsgálatokra, mint a pandémia előtt, ezért átfogó kampányra lenne szükség, hiszen a népbetegségek megelőzhetők - mondta az InfoRádióban az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója. Polgár Csaba professzor kardiológus és gyermekgyógyász kollégáival együtt több vidéki fórumon tart előadást erről.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Betiltják a TikTokot az Egyesült Államokban - Mutatjuk, mi áll a háttérben

Betiltják a TikTokot az Egyesült Államokban - Mutatjuk, mi áll a háttérben

A héten az amerikai szenátus elfogadta, majd Joe Biden elnök aláírta a törvényt, amely 270 napot ad a kínai ByteDance-nek arra, hogy eladja a TikTok amerikai eszközeit, különben betiltják a platformot az USA-ban. A fő tulajdonosnak azonban úgy tűnik, hogy esze ágában sincsen megválni az amerikai operációtól és bíróságon fogja megtámadni az új törvényt. Ha ez a kísérlet kudarcot vall, a ByteDance valószínűleg inkább a kivonulás mellett dönthet, vagy a menthetőt mentve megpróbálhatja az aranyat érő algoritmusa nélkül értékesíteni a TikTokot - viszont egyes becslések szerint az algoritmus nélkül mindössze a harmadát érheti a platform.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×