eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Jordan B. Peterson kanadai klinikai szakpszichológus előadást tart az V. Budapesti Demográfiai Csúcs első napján a Szépművészeti Múzeumban 2023. szeptember 14-én.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Jordan B. Peterson: az identitás és a mentális egészség nyugati koncepciója alapvetően téves

Megkezdődött a Szépművészeti Múzeumban a Budapesti Demográfiai Csúcs.

"Az identitás és ahhoz kapcsolódóan a mentális egészség nyugati koncepciója alapvetően téves, mert az identitásunk nem merül ki az egyénként való létezésben" – mondta, hogy Jordan B Peterson kanadai klinikai szakpszichológus, az első előadó. A feltűnően egyedi, patchwork mintás öltönyben színpadra lépő konzervatív professzor szerint a valódi identitás nem más, mint harmónia, hiszen nem lehet boldog az, akinek például boldogtalanok vagy betegek a családtagjai. Rámutatott, hogy még az antiszociális bűnözők is szociális lények, hiszen a börtönben szenvednek a bezártságtól és az elzártságtól.

Hierarchikus struktúra nélkül szorongás kerít bennünket a hatalmába, és ha nincs cél, tehát nincs magasabb érték, akkor nincs remény sem – fogalmazott a pszichológus, aki szerint az ember számára a klasszikus, hosszan tartó monogám házasság az ideális létezési forma.

A gyereket csodának, a róla való gondolkodást, gondoskodást pedig transzcendens kötelességnek nevezte, amelyben kiteljesedhet az ember identitása.

"Ha csak mi magunk vagyunk fontosak a saját magunk számára, akkora legvacakabb szeszélyeink játszanak velük és éretlen gyerekek maradunk"

– mondta.

Az egyetlen ideális családi struktúra a férfi és a nő elkötelezett együttélése, aminél minden más rosszabb, és potenciálisan a társadalmi rendszer összeomlásával fenyeget – jelentette ki lendületes tempójú előadásában Jordan B. Peterson kanadai klinikai szakpszichológus.

Az ő előadását követően az úgynevezett magas szintű szekcióban Novák Katalin magyar és Rumen Radev bolgár államfő, valamint Georgia Meloni olasz és Orbán Viktor magyar miniszterelnök, illetve Philip Isdor Mpango, Tanzánia alelnöke jut szóhoz.

A magyar családpolitikáról bővebben is hallhat Novák Katalin köztársasági elnök Aréna-interjújában:

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Már most nagyon oda kell figyelnie minden túrázónak és kertészkedőnek, mert az enyhe tél miatt a korábbiakhoz képest sokkal több kullanccsal lehet találkozni a kirándulóhelyeken, valamint a kertes házak udvarain is. A Magyar Kullancsszövetség elnöke azt mondta az InfoRádióban, hogy az aranysakálok két, Hyalomma nemzetségbe tartozó kullancsfajt hurcoltak be Európába, amelyek nagyon veszélyesek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×