eur:
389.88
usd:
362.99
bux:
68050.76
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Járókelők hűsölnek egy szökőkútnál a harmadfokú hőségriadó alatt a belvárosi Szabadság téren 2022. július 20-án. Ezen a napon életbe lépett az országos tisztifőorvos által július 23-án éjfélig elrendelt harmadfokú hőségriasztás. Az előrejelzés szerint többfelé 35 Celsius-fok feletti, helyenként akár 40 Celsius-fok közeli csúcsértékeket is mérhetnek és sok helyen még hajnalban is 20 fok felett alakul a hőmérséklet.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Tikkasztó meleg, harmadfokú hőségriasztás - időjárás-jelentés

Szikrázóan napos, kánikulai idő várható a hétvége utolsó napján is.

Vasárnap még 32-39 Celsius-fokos maximumhőmérsékletre van kilátás, de a jövő hét első felében változás várható az időjárásban: hétfőn eléri az északnyugati országrészt egy hullámzó frontrendszer, de a hűvösebb, frissebb levegő az Alföldre valószínűleg csak szerdán érkezik meg.

Az előrejelzés szerint a Kárpát-medencét továbbra is forró, szubtrópusi eredetű légtömeg tölti ki. Vasárnap napközben szikrázó napsütés várható, azt csak néhány helyen szűri majd fátyolfelhő.

A csúcshőmérséklet 32 és 39 fok között várható és akár a napi melegrekord is megdőlhet.

Hétfőn nő a záporok, zivatarok kialakulásának esélye, mert egyre közelebb kerül az országhoz egy hullámzó frontrendszer.

Időjárási helyzet Európában:

Ciklon helyeződött Európa északnyugati tájai fölé és ez a forró, száraz légtömeg alakítja Magyarország időjárását is. Hosszan elnyúló frontrendszeréből Franciaországtól a balti államokig többfelé van csapadék, jellemzően záporok, zivatarok fordulnak elő. A front mögött hűvösebb levegő árasztotta el a térséget, mögötte megszűnt a forróság és kánikula. Ezzel szemben a Földközi-tenger és Közép-, valamint Délkelet-Európában még javában tart a száraz idő és a hőség. A csúcshőmérséklet helyenként megközelíti, sőt az Ibériai-félszigeten meg is haladja a 40 fokot.

Címlapról ajánljuk
Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: most lehetünk optimisták

Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: "most lehetünk optimisták"

A kormányzat nyomásának engedve, illetve az olaj világpiaci árának következtében folyamatosan csökken az üzemanyagok ára a hazai benzinkutakon. Ha a forint erősödni tudna a dollárhoz képest, akkor az árak elérnék a régiós középmezőny átlagát. Az InfoRádió az árak alakulásának hátteréről és a várakozásokról kérdezett szakértőt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×