eur:
389.8
usd:
363.76
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter beszédet mond a brit Rolls-Royce új kutatás-fejlesztési beruházásának bejelentésén a Külgazdasági és Külügyminisztériumban 2023. június 12-én. A cég a jövő közlekedéséhez szükséges eszközöket fog tervezni budapesti központjában, alkatrészeket hibrid és elektromos repülőgépekhez, nagysebességű generátorra alapuló rendszereket. A 6,9 milliárd forint értékű projektet az állam mintegy 1,7 milliárd forinttal támogatta, így hozzájárulva húsz mérnöki munkahely létrejöttéhez a jelenlegi százhúszon felül.
Nyitókép: MTI/Soós Lajos

Szijjártó Péter egy sor személycseréről döntött

A szófiai és a türkmenisztáni nagykövetség élén is változás lesz.

A Magyar Közlönyben megjelent legfrissebb rendeletek szerint fontos változás lesz az egyik legfontosabb külképviseletnél.

Összefoglalójában az mfor.hu azt írja,

Magyarország bécsi nagykövetségének vezetését az öt éve szolgáló Nagy Andor helyett Szilágyiné Bátorfi Edit veszi át.

Az "érdemei elismerése mellett", saját kérésére felmentett Nagy Andor egyelőre nem vállal újabb külügyi megbízatást, ezentúl ügyvédi irodában dolgozik, illetve a Magyar Bankholding Zrt. felügyelőbizottságának elnökeként fog tevékenykedni. A helyét átvevő Szilágyiné Bátorfi Edit korábban a szlovéniai magyar nagykövetséget vezette.

Szintén távozik Dán Károly rendkívüli és meghatalmazott nagykövet, akit Magyarország Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet mellett működő Bécsi Állandó Képviseletének, valamint Magyarország Bécsi Állandó ENSZ Képviseletének a vezetésére kapott megbízása alól ment fel Szijjártó Péter, az ő helyét Dancs Ferenc foglalja el.

Változás jön a szófiai és a türkmenisztáni taskenti nagykövetség élén is: előbbi éléről Balázsné Harangozó Tekla, utóbbi éléről Kovács Gyula István távozik, az ő utódlásukról a közlönyben egyelőre nincs rendelkezés.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×