eur:
389.51
usd:
363.15
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
fotó: MÁV-Start
Nyitókép: MÁV-Start

Új vonatokat jelentett be a MÁV

Augusztus 28-tól egyes vasútvonalak menetrendjét módosítja a MÁV-START. A legfontosabb újdonságként Debrecent és Egert napközben kétóránként közlekedő InterRégió-járatok kötik már majd össze. A Volánbusz több járatának pedig Érd és Biatorbágy térségében változik a menetrendje.

A beérkezett utasjelzések, lakossági észrevételek, valamint szakmai döntések alapján a vasúttársaság 11 vasútvonalán módosítja a menetrendeket augusztus 28-tól. Jellemzően a kora reggeli és esti, éjszakai időszakban változik egyes járatok menetrendje a győri, a székesfehérvári, a pusztaszabolcsi, a szobi, a ceglédi és a szegedi vonalakon. A Kaposvár―Siófok, az Eger―Szilvásvárad, a Miskolc―Ózd és a Kiskunfélegyháza―Orosháza vonalon is csak néhány vonatot érintenek a változások.

Debrecen és Balmazújváros között az elmúlt években teljesen megújult a vasúti pálya a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF), majd pedig az Építési és Közlekedési Minisztérium beruházásában. A felújítás ideje alatt pótlóbuszok szállították utasokat. A vágányzárak végével, augusztus 28-tól ismét átveszik a szerepet a vonatok. A fejlesztések révén mód nyílt arra, hogy a MÁV-START megteremtse a közvetlen eljutást Debrecen és Eger között. Jövő hétfőtől légkondicionált motorvonatokkal indítják el az InterRégió szolgáltatást napi 7 vonatpárral. A vonatok 2 és fél óra alatt teljesítik a távot.

Debrecenből 4:39-kor és 6:59-kor indulnak az első vonatok Egerbe, majd 8:59 és 16:59 között kétóránként, ütemesen közlekednek.

Egerből 6:28-kor indul az első vonat Debrecenbe, ezt követően 8:42 és 18:42 között kétóránként, ütemesen járnak majd a vonatok, amelyek ország- és vármegyebérlettel is igénybe vehetők, rajtuk egyidőben két kerékpár szállítható. Az InterRégió-járatok elindulásához igazodva több vonat menetrendje is változik a vonalon.

A közlekedési társaság felhívja utasai figyelmét, hogy utazásuk előtt feltétlenül tájékozódjanak a járatok indulási idejéről.

A módosításokról részletesen és vonalankénti bontásban a MÁV honlapján tájékozódhatnak az utasok. A Belföldi utazás / Menetrendek menüpontban érhetők el a vasúti menetrendek, továbbá az állomások és a megfelelő (augusztus 27. utáni) dátum beállításával az Elvirában és a MÁV appban is a módosított indulási, érkezési idők jelennek meg.

Címlapról ajánljuk

Wéber Gábor elmondta, ki szorongathatja meg Max Verstappent

A hétvégi Forma–1-es Miami Nagydíjon is a Red Bull és Max Verstappen a fő esélyes – mondta az InfoRádióban Wéber Gábor. A kommentátor a 2024-es szezon első öt versenyének legfontosabb történéseit is elemezte, valamint kitért arra is, milyen következményei lehetnek annak, hogy Adrian Newey tervezőmérnök 2025-ben már biztosan távozik a vb-címvédő istállótól.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×