eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik
Young woman sneezes because of an allergy to ragweed.
Nyitókép: galitskaya/Getty Images

Allergiások, figyelem: vörösbe borult az ország

A következő napokban a meleg idő miatt a pollenterhelés is egyre nő a levegőben.

Az elkövetkező időszakban a pollenterhelés gyors fokozódására kell felkészülni.A meleg időjárás visszatértével a parlagfű pollenkoncentrációja jellemzően a magas-nagyon magas tartományban alakulhat – közölte az NNK.

A csalánfélék pollenkoncentrációja országosan magas, a kenderféléké közepes-magas szintet érhet el. Az üröm virágporának koncentrációja az alacsony-közepes tartományban alakulhat, az útifűé, a libatopféléké országosan alacsony, esetenként közepes, míg a pázsitfűfélék, a lórom, az ernyősvirágzatúak, a gyékény és a sás pollenszemei jellemzően alacsony koncentrációban vannak jelen.

A fák közül jelen van a levegőben a ciprus- és tiszafafélék, esetenként a hárs, illetve a fenyőfélék virágpora, jellemzően alacsony koncentrációban. A kültéri allergén gombák közül az Alternaria spóraszáma országosan a közepes-magas, az Epicoccumé az alacsony-közepes tartományban alakulhat.

A parlagfűre érzékenyeknél már közepes/erős tünetek jelentkezhettek, melyek a pollenkoncentráció emelkedés hatására fokozódhatnak, jelentkezhet orr- és szájnyálkahártya-viszketés, orrfolyás, tüsszögés, szemviszketés.

Címlapról ajánljuk
Már itthon is megvásárolható egy új eszköz, ami nagyon hasznos a cukorbetegeknek

Már itthon is megvásárolható egy új eszköz, ami nagyon hasznos a cukorbetegeknek

A szenzor a könnyen megoldható beültetést követően folyamatosan adatokat szolgáltat arról, hogy pontosan mennyi glükóz van a szervezetben. Kis János Tibor diabetológus szakorvos az InfoRádióban elmondta: az ujjbegyes méréssel szemben az okostelefonnal összekapcsolható szenzor 1–5 percenként mér, és naponta 288–1440 eredményt mutat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×