eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Young woman sneezes because of an allergy to ragweed.
Nyitókép: galitskaya/Getty Images

Allergiások, figyelem: vörösbe borult az ország

A következő napokban a meleg idő miatt a pollenterhelés is egyre nő a levegőben.

Az elkövetkező időszakban a pollenterhelés gyors fokozódására kell felkészülni.A meleg időjárás visszatértével a parlagfű pollenkoncentrációja jellemzően a magas-nagyon magas tartományban alakulhat – közölte az NNK.

A csalánfélék pollenkoncentrációja országosan magas, a kenderféléké közepes-magas szintet érhet el. Az üröm virágporának koncentrációja az alacsony-közepes tartományban alakulhat, az útifűé, a libatopféléké országosan alacsony, esetenként közepes, míg a pázsitfűfélék, a lórom, az ernyősvirágzatúak, a gyékény és a sás pollenszemei jellemzően alacsony koncentrációban vannak jelen.

A fák közül jelen van a levegőben a ciprus- és tiszafafélék, esetenként a hárs, illetve a fenyőfélék virágpora, jellemzően alacsony koncentrációban. A kültéri allergén gombák közül az Alternaria spóraszáma országosan a közepes-magas, az Epicoccumé az alacsony-közepes tartományban alakulhat.

A parlagfűre érzékenyeknél már közepes/erős tünetek jelentkezhettek, melyek a pollenkoncentráció emelkedés hatására fokozódhatnak, jelentkezhet orr- és szájnyálkahártya-viszketés, orrfolyás, tüsszögés, szemviszketés.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×