eur:
379.07
usd:
348.62
bux:
0
2023. december 4. hétfő Barbara, Borbála
Közúti ellenőrzésre figyelmeztető tábla a budapesti Nagykőrösi úton telepített Véda közúti intelligens kamerának nevezett új fix traffipaxok közelében 2016. április 4-én. Az új kamerák, amelyek április 5-én reggeltől fognak működni, sebességmérés mellett - a többi között - forgalomszámlálásra és többféle szabályszegés felismerésére, dokumentálására is alkalmasak. A rendszer 160 mobil sebességmérőt, valamint az ország egész területén 365 fixtelepítésű komplex közlekedésellenőrző pontot (KKEP) foglal magában, 134 útszakaszon.
Nyitókép: Koszticsák Szilárd

Budapesten 45 új, állandó sebességmérő kamerát üzemelnek be

Összesen 45 sebességmérő kamerát vásárolt a főváros saját forrásból, amelyektől a halálos balesetek számának csökkenését várják. Az első berendezéseket már augusztusban kihelyezik. A fővárosi Fidesz kampányfogásnak tartja a lépést.

Tucatnyi helyszínen 45 sebességmérő kamerát helyez ki a főváros, hogy ezek segítségével kevesebb halálos közúti baleset történjen Budapest útjain.

Balogh Samu a főpolgármester kabinetfőnöke ezzel kapcsolatban azt mondta az InfoRádiónak, hogy főbb, nagyobb forgalmú utakról van szó, olyan helyekről, ahol már most is rendelkezésre áll az az infrastruktúra, ami ezeknek a működtetéséhez kell. Egyrészt lennie kell olyan konzoloknak, amelyekre elhelyezhetőek a kamerák, amelyek benyúlnak az útpálya fölé, másrészt pedig rendelkezésre kell állnia azoknak az elektromos és távközlési kapcsolatoknak is, amikkel a kamerák képei továbbíthatóak - tette hozzá Karácsony Gergely kabinetfőnöke.

Balogh Samu arról is beszélt, hogy a főváros nemrég elfogadott közlekedésbiztonsági stratégiája összesen

100 bírságoló és 200 figyelmeztető kamera kihelyezését célozza meg.

Az első kameráknak a telepítése és a tesztüzeme már el is indult, ami a fővárosi önkormányzatnak a saját forrásaiból történik. Ugyanakkor a kabinetfőnök hangsúlyozta, hogy egyébként a kamerák telepítése egyáltalán nem fővárosi feladat, hiszen a fővárosnak nincs lehetősége semmilyen bírságolásra a sebességmérő kamerákkal összefüggésben. A kamerák úgy fognak működni, hogy bár a telepítésüket az önkormányzat végzi el, azonban az adatok a rendőrséghez futnak be és a rendőrség fog bírságolni, ezért a bevétél hozzájuk fut be.

Az új sebességmérők budapesti telepítésével kapcsolatban az InfoRádió megkeresésére a fővárosi Fidesz-KDNP frakcióvezetője azt mondta, hogy egyetért az újabb kamerák telepítésével, de a jelenlegi formájában

ezt pusztán a főpolgármester kampányfogásának tartja.

"Azért az megdöbbentő a számomra, hogy tavaly októberben a főpolgármester megállapodást kötött Budapest rendőrfőkapitányával, egy ugyanolyan konstrukcióról mint a mostani. Vállalta, a főváros, hogy hogy négy helyszínen kiépíti az áramellátás és a képátvitel csatornáját, a rendőrség által telepítendő sebességmérő kamerákhoz. De aztán a tárgyalás után meg még csak nem is válaszolt a főpolgármester a rendőrség megkeresésére" - mondta a fővárosi Fidesz-KDNP frakcióvezetője, Wintermantel Zsolt az InfoRádiónak.

A kamerák telepítésével összefüggésben a Budapesti Rendőr-főkapitányság az InfoRádió megkeresésére azt közölte, hogy a gyorshajtások elleni fellépés, a legfontosabb célkitűzések között szerepel a második félévben.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Nem kell nyelvtudás, diploma vagy jogosítvány – megkönnyítik a németországi munkavállalást

A német kormány a bevándorlási szabályok szakaszos módosításával próbál megoldást találni a rendkívüli munkaerőhiányra. A Migrációkutató Intézet junior kutatója azt mondta az InfoRádióban, hogy az EU-tagállamok között nagy a verseny a harmadik országból érkező képzett munkavállalókért, a németek pedig jelentős kedvezményekkel akarnak kitűnni a többiek közül.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.12.04. hétfő, 18:00
Nagy Márton
gazdaságfejlesztési miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×