eur:
389.69
usd:
363.3
bux:
68091.79
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Abstract Technology Binary Code Dark Red Background. Cyber Attack, Ransomware, Malware, Scareware Concept
Nyitókép: WhataWin/Getty Images

Vigyázat! Adathalászok a rendőrség nevében próbálnak bankkártya-adatokat lopni

A csalók a közigazgatási bírság ellenőrzési felületével akarnak hozzájutni az emberek személyes adataihoz.

A rendőrség nevében adathalász csalók az emberek bankkártyáinak adatait próbálják megszerezni, valamint valótlan befizetések elindítására ösztönzik az érintetteket – figyelmeztet a police.hu.

Mint írják, a csalók

a közigazgatási bírság ellenőrzési felületén keresztül akarnak hozzáférni a személyes adatokhoz.

A rendőrség külön felhívta a figyelmet, hogy a személyes és banki adataink védelme érdekében az e-ügyintézési portáljuk felkeresése kizárólag a https://ugyintezes.police.hu/ honlapcím beírásával történjen.

Azt kérik, hogy a www.ugyintezespolice-hu.com oldalt senki se nyissa meg, és ott semmilyen adatot ne adjon meg, illetve fizetést se kezdeményezzen.

Korábban beszámoltunk arról is, hogy az utazással összefüggő csalások az internetes bűnözők egyik legfontosabb bevételi forrását jelentik, mivel nyaraláskor sokan keresik az akciós, kedvezményes utazásokat, lakásbérlési lehetőségeket.

A kiberbűnözők időnként jelentős kedvezményekkel kínálnak állítólagos nyaralásokat, repülőjegyeket, szállásokat és egyéb csomagajánlatokat. Ebben az esetben a jegyek ugyan valódiak lehetnek, de a kedvezményes ár annak köszönhető, hogy azokat lopott bankkártyával vagy feltört törzsvásárlói számlával vásárolták. Az ajánlatokat közösségi médiában, spam e-maileken vagy automata telefonhívásokon keresztül is hirdethetik.

Más oldalak azt ígérik, segítenek utazási vízumot, útlevelet, nemzetközi vezetői engedélyt vagy más dokumentumot szerezni. Többnyire kormányzati weboldalakat hamisítanak, és pénzt kérnek olyan alapszolgáltatásokért is, amelyek általában ingyenesek. A kapott dokumentum pedig sok esetben nagy valószínűséggel hamisítvány.

Címlapról ajánljuk

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×