eur:
390.18
usd:
365.62
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Nyitókép: Forrás: Pixabay.com

Pecás álom: nagy dolog készül a Velencei-tónál

Az Agrárminisztérium egyedi célforrással fogja támogatni a Velencei-tó őshonos halállományának mielőbbi újraépítését. Süllő, csuka, balin, ponty, keszeg kerül a vízbe.

A március 9-i haltelepítést követően – amikor összesen 9538 kilogramm kifogható, azaz megtartható méretű, 3-4 nyaras ponty került a Kajászói Tógazdaságból új lakóhelyére – jutnak még idén halak a Velencei-tóba – írja a Pecaverzum.

Látva a Mohosz elmúlt években megtett, jelentős anyagi áldozattal járó helyi erőfeszítéseit, és bízva a vízpótlás tartós megoldásában is, a tárca egyedi célforrással fogja támogatni a Velencei-tó őshonos halállományának mielőbbi újraépítését. Ezen belül a süllő-, a csuka-, a balinállomány, valamint a keszegfélék célzott, 1-3 nyaras korosztályokat érintő, jelentős mennyiségű telepítését, mely feladatra a miniszter korábbi intervenciót sikeresen végrehajtó Országos Horgászszervezeti Központ (OHSZK) szervezetét kérte fel.

Szűcs Lajos, a Mohosz elnöke elmondta, a Nagy István miniszter által bejelentett célok és a külön is megköszönt pótforrások mellett a Velencei-tavon a Mohosz – a helyi horgászok befizetésein túl – a közfeladat-ellátási forrásaiból – a víz optimális mennyisége és minősége esetén – ősztől jelentős pontytelepítést is végrehajt.

Jelenleg egyébként tíz évvel ezelőtti árakon lehet horgászni a Velencei-tavon, ugyanis idén sem emelkedtek az összegek. Az éves területi jegy 25.000, míg a napijegy 2500 forint – olvasható.

Címlapról ajánljuk
Az új otthonfelújítási programban az építőanyagok árait is össze lehet hasonlítani
Íme a részletek

Az új otthonfelújítási programban az építőanyagok árait is össze lehet hasonlítani

Egy árfigyelő rendszer is része lesz az új otthonfelújítási programnak. A Gazdasági Versenyhivatal által már jelenleg is működtetett árfigyelőhöz hasonló megoldással az építőanyagok áráról tájékozódhatnak majd azok, akik korszerűsíteni szeretnék ingatlanjukat. Így kiválaszthatják az olcsóbb termékeket kínáló kereskedőket - nyilatkozta az InfoRádiónak Balogh Lászlót, az ingatlan.com vezető gazdasági elemzője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Az ukrajnai háború árnyékában szép csendben Amerika egy újabb pusztító konfliktusra készül

Az ukrajnai háború árnyékában szép csendben Amerika egy újabb pusztító konfliktusra készül

Az Egyesült Államok képviselőháza április 20-án hosszas huzavona után megszavazta a 2023 őszén előkészített katonai segélyszállítmányt, amely világ több részébe fog fegyvereket juttatni. A legnagyobb figyelmet egyértelműen az Ukrajnának szánt csomag kapta, viszont emiatt jóval kisebb rivaldafényt kapnak más területek, így az indo-csendes-óceáni térség is. Cikkükben most annak járunk utána, hogy pontosan mire is jut még plusz forrás ezzel Kína közvetlen közelében.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×