eur:
389.18
usd:
363.32
bux:
68110.72
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Nyitókép: MÁV

Ez nem a MÁV napja - lángoló mozdony, meghibásodott IC, sínre dőlt fa

Vasúti meghibásodások és kigyulladt mozdony - ez a nap eddig mérlege a vasúttársaság számára.

"Fékezett a vonat, majd megállt a Köki után, a gyógyszergyár előtt. Határozott, de szokásos fékezés, aztán pár perc múlva éreztünk egy fura szagot, és az emberek elkezdtek jönni-menni, keresték a kalauzt, hátha ő tud mondani valamit. Aztán kinéztünk a vonat ablakán, és láttuk, hogy füstöl az eleje" – írta a Telexnek Andrea, aki szerdán reggel a Lajosmizséről Nyugati pályaudvarra tartó S21-es vonaton utazott.

Később kiderült: a járat Csörgő becenevű dízelmozdonya kigyulladt a Zugló és Kőbánya-Kispest közötti vasútvonalon, a Vaspálya utca környékén.

Az esetről a Magyar Tudományos Akadémia korábbi elnöke, Pálinkás József is írt Facebook oldalán. "A MÁV ma reggel Budapestről Debrecen felé araszoló »InterCity« vonatból is eléggé riasztó látvány, a Kőbánya-Kispest és Zugló között a szomszédos vágányon égő mozdony a sínek mellett várakozó utasokkal" – írta. Pálinkás József még megjegyezte: "Vitézy Dávidnak alighanem igaza van."

A Mávinform közlése szerint "A Lajosmizséről a Nyugati pályaudvarra tartó, Kőbánya-Kispestről 7:25-kor továbbindult S21-es vonat mozdonya kigyulladt, egy vágányon akadályozva a forgalmat Zugló és Kőbánya-Kispest között. Az oltás idejére mindkét vágányon szünetel a forgalom."

A mozdony kigyulladására Vitézy Dávid is reagált Facebook oldalán. Egyebek mellett azt írta:

"Ez az egy eset önmagában is jól illusztrálja, miért elkerülhetetlen a Budapesti Agglomerációs Vasúti Stratégia megvalósítása és ennek részeként a lajosmizsei vasútvonal villamosítása és miért baj ezeknek a fejlesztések az elhúzódása. Pont ez ellen a beruházás ellen állt ki nemrég sajnos a XVIII. kerület és Gyál polgármestere is (mondván, száműzni kéne a településeken kívülre a vonalat, az utasoktól távol…), no meg az állami beruházások halasztásának is áldozata lett."

Majd még hozzá tette:

"...a MÁV működési kultúrája és a saját utasaihoz való viszonya egyáltalán nincs rendben, ennél többre kell, hogy képesek legyünk Magyarországon. És ez nem is mind pénzkérdés - a villamosítás, a mozdonyok cseréje nyilván az, de a korrekt tájékoztatás megszervezése például a MÁV költségvetéséhez képest biztosan nem tétel."

A MÁV-nak és az utasoknak is kétségetelnül rossz napja lehetett. A vasúttársaság honlapja szerint:

  • a kora délutáni Békés IC meghibásodott Mezőtúron,
  • a Mezőhegyesről Újszegedre tartó délelőtti vonat meghibásodott,
  • Őrtilosnál fa dőlt a felsővezetékre, de a forgalom némi kimaradást követően azóta helyre állt.
Címlapról ajánljuk
Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: mást várnak a háziorvosok, és mást a kamara

Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: mást várnak a háziorvosok, és mást a kamara

A háziorvosok kollegiális vezetője, Békássy Szabolcs azt mondta az InfoRádióban, hogy a Belügyminisztérium által nemrég elrendelt ellenőrzések célja hosszú távon nem a bírságolás, hanem egy átfogó kép kialakítása az egészségügyi ellátórendszer humánerőforrás helyzetéről. A Magyar Orvosi Kamara főtitkára pedig arról beszélt, hogy főként financiális okai lehetnek a nem megfelelő hatékonyságú kórházi munkavégzésnek.

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×