eur:
389.28
usd:
361.23
bux:
68002.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter beszédet mond a Magyar Honvédség Altiszti Akadémián végzett honvéd altisztek eskütételén a Hősök terén 2023. július 15-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: állandó készenlétre, és józan észre van szükség

Csak a magyarok akarata és szeretete tarthatja meg Magyarországot magyar országnak – hangoztatta a honvédelmi miniszter a Magyar Honvédség Altiszti Akadémiáján végzettek ünnepélyes eskütételén Budapesten, a Hősök terén.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf az ország megmaradása elsőszámú feltételének nevezte a béke megőrzését, hangsúlyozva: komoly erők akarják, hogy Magyarország belesodródjon a háborúba.

„A mi dolgunk és felelősségünk az, hogy ezt ne hagyjuk és minden erőnkkel ellenálljunk ennek a törekvésnek”

– fogalmazott a miniszter.

A tárcavezető a 303 frissen végzett altisztről szólva azt hangoztatta, hogy „aki esküt tesz, az önmagát teszi fogadalma mögé fedezetül”. Vállalásuknak szerinte a szokásosnál is komolyabb súlyt ad, hogy a „szomszédunkban a második világháború óta nem látott véres háború dúl, határainkat délről ostromolják, Nyugat-Európa egyes városaiban szinte hadiállapotok uralkodnak” különböző okokból, de a rend felbomlása mutatkozik Európa számos helyén.

Állandó készenlétre, éberségre, fegyelmezettségre és józan észre van szükség, hogy „megőrizzük a rendet és az által szabadságunkat” – jelentette ki a miniszter.

Szavai szerint az altisztek egy olyan honvédségben kezdik meg a szolgálatukat, amely hosszú ideje nem látott megújuláson megy keresztül, és amelynek köszönhetően évről évre erősebb lesz.

Budapest, 2023. július 15.
A Magyar Honvédség Altiszti Akadémián végzett honvéd altisztek eskütétele a Hősök terén 2023. július 15-én.
MTI/Kovács Tamás
Budapest, 2023. július 15. A Magyar Honvédség Altiszti Akadémián végzett honvéd altisztek eskütétele a Hősök terén. MTI/Kovács Tamás

A honvédség egyszerre újul meg emberi és szakmai minőségében, kultúrájában és felszerelésében – sorolta, megjegyezve: e fejlesztéshez a honvédség élvezi a kormány teljes erkölcsi és anyagi támogatását.

Böröndi Gábor, a Honvéd Vezérkar főnöke a többi között arról beszélt, hogy a honvédség bővülő és erősödő képességei kapcsán az altiszti karra is óriási felelőség hárul. Képesnek kell lenniük az új, világszínvonalú haditechnika alkalmazására, kezelésére és üzemeltetésére.

Az végzett altisztek „kismagasló szakmaisággal, vezetői kompetenciákkal, kiváló fizikai és mentális állapotban, valamint a haza és a szolgálat iránti elkötelezettséggel rendelkeznek” – hangoztatta.

Budapest, 2023. július 15.
Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter (j) és Böröndi Gábor altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnöke a Magyar Honvédség Altiszti Akadémián végzett honvéd altisztek eskütételén a Hősök terén.
MTI/Kovács Tamás
Budapest, 2023. július 15. Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter (j) és Böröndi Gábor altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnöke a Magyar Honvédség Altiszti Akadémián végzett honvéd altisztek eskütételén. MTI/Kovács Tamás

Az altisztek eskütétele után a légierő díszelgő átrepülést hajtott végre a Hősök tere felett M17-es, H145M helikopterek, és Gripen-vadászgépek részvételével.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Határozott emelkedéssel zártak tegnap az amerikai tőzsdék, amelyet vegyes mozgások követtek Ázsiában. A tegnapi zárás után jelentett az Apple, amelynek sikerült megverni az elemzői várakozásokat és története legnagyobb sajátrészvény-vásárlását jelentette be, így az iPhone-gyártó árfolyama jelentős pluszban indította a mai napot. Délután fontos munkaerőpiaci adat érkezett az USA-ból, az amerikai foglalkoztatottak létszámának emelkedése messze elmaradt a várakozásoktól, és jócskán csökkent az előző hónaphoz képest áprilisban. A tőzsdék a nap első felében is a pozitív tartományban mozogtak, majd a munkaerőpiaci adat után begyorsult az emelkedés.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×