eur:
389.64
usd:
363.13
bux:
68101.94
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
18 éven felülieknek
Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot
Ütközésben összeroncsolódott személygépkocsik az Árpád hídon 2023. július 1-jén. Eddig tisztázatlan körülmények között egy személyautó elütött egy kerékpárost, majd összeütközött egy másik autóval. A balesetben többen megsérültek, egy férfi a kórházban meghalt.
Nyitókép: MTI/Mihádák Zoltán

Elrettentő videóval figyelmezteti a rendőrség az autósokat - 18+

Sokkoló baleseti helyszíni felvételekkel figyelmezteti az autósokat a szabályok betartásának életbevágó fontosságára a rendőrség.

Az Árpád hídon történt szörnyű, gyalogosgázolásos autóbaleset miatt a Budapesti Rendőr-főkapitányság úgy döntött, hogy (ismét) közzéteszi összeállítását és közlekedési balesetek véres helyszíni képeiből összeállított videóval hívja fel a közlekedők figyelmét a szabályok betartásának fontosságára.

A videón látható jelenetek halálos közúti balesetek helyszínein készültek. Nem egy beállított filmjelenet, hanem a "tömény valóság. Megrázó, felkavaró tartalom" - írták a képsorok mellé, megjegyezve, hogy szándékosan mutatják meg a valóságot, miután az elmúlt hetekben több halálos baleset történt az ország útjain és a fővárosban.

"Ilyen egy baleset helyszíne, és ha

úgy gondolod, hogy te majd megválasztod a saját szabályaid, akkor jó eséllyel ez veled is meg fog történni.

Mert meg fog. Ma, vagy holnap, vagy öt év múlva. És nem csak veled. Mást is magaddal rántassz, akinek a te döntésed miatt esélye sincs cselekedni. Aki haza akart érni, de nem fog. És lehet te sem. A döntés a tiéd, ez a döntés pedig nem arról szól, hogy szeretjük, vagy nem szeretjük a szabályokat; ott kezdődik, hogy fontos az életünk és fontos mások élete. Ennyire egyszerű ez, amikor arra kérünk mindenkit, hogy tartsa be a szabályokat, hiszen ha nem vesszük semmibe őket, akkor ezek a helyszínek nem léteznének" - írja a BRFK az elrettentő példákat bemutató videójához mellékelt felhívásában.

A rendőrség azt is közli, hogy elenyésző azoknak a baleseteknek a száma, amelyek nem emberi hiba miatt következnek be. Viszont amelyek tragédiával végződnek, azok közül az egyik leggyakoribb ok a gyorshajtás, a sebességhatárok, és a közlekedési szabályok súlyos semmibe vétele. Ezért a szervezet arra kéri az autósokat, hogy vezessenek tudatosan, higgadtan, figyelmesen, hogy ne a véletlenen múljon a saját, a mellettük ülő és a többi közlekedő élete.

"Mert esélyünk elkerülni a rosszat csakis addig van, amíg meghozzuk a döntéseinket; hogy hazaérjünk, és mások is hazaérjenek. Hiszen mindenkit hazavárnak!"

Címlapról ajánljuk
Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×