eur:
392.21
usd:
360.33
bux:
72294.66
2024. július 16. kedd Valter
18 éven felülieknek
Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot
Ütközésben összeroncsolódott személygépkocsik az Árpád hídon 2023. július 1-jén. Eddig tisztázatlan körülmények között egy személyautó elütött egy kerékpárost, majd összeütközött egy másik autóval. A balesetben többen megsérültek, egy férfi a kórházban meghalt.
Nyitókép: MTI/Mihádák Zoltán

Elrettentő videóval figyelmezteti a rendőrség az autósokat - 18+

Sokkoló baleseti helyszíni felvételekkel figyelmezteti az autósokat a szabályok betartásának életbevágó fontosságára a rendőrség.

Az Árpád hídon történt szörnyű, gyalogosgázolásos autóbaleset miatt a Budapesti Rendőr-főkapitányság úgy döntött, hogy (ismét) közzéteszi összeállítását és közlekedési balesetek véres helyszíni képeiből összeállított videóval hívja fel a közlekedők figyelmét a szabályok betartásának fontosságára.

A videón látható jelenetek halálos közúti balesetek helyszínein készültek. Nem egy beállított filmjelenet, hanem a "tömény valóság. Megrázó, felkavaró tartalom" - írták a képsorok mellé, megjegyezve, hogy szándékosan mutatják meg a valóságot, miután az elmúlt hetekben több halálos baleset történt az ország útjain és a fővárosban.

"Ilyen egy baleset helyszíne, és ha

úgy gondolod, hogy te majd megválasztod a saját szabályaid, akkor jó eséllyel ez veled is meg fog történni.

Mert meg fog. Ma, vagy holnap, vagy öt év múlva. És nem csak veled. Mást is magaddal rántassz, akinek a te döntésed miatt esélye sincs cselekedni. Aki haza akart érni, de nem fog. És lehet te sem. A döntés a tiéd, ez a döntés pedig nem arról szól, hogy szeretjük, vagy nem szeretjük a szabályokat; ott kezdődik, hogy fontos az életünk és fontos mások élete. Ennyire egyszerű ez, amikor arra kérünk mindenkit, hogy tartsa be a szabályokat, hiszen ha nem vesszük semmibe őket, akkor ezek a helyszínek nem léteznének" - írja a BRFK az elrettentő példákat bemutató videójához mellékelt felhívásában.

A rendőrség azt is közli, hogy elenyésző azoknak a baleseteknek a száma, amelyek nem emberi hiba miatt következnek be. Viszont amelyek tragédiával végződnek, azok közül az egyik leggyakoribb ok a gyorshajtás, a sebességhatárok, és a közlekedési szabályok súlyos semmibe vétele. Ezért a szervezet arra kéri az autósokat, hogy vezessenek tudatosan, higgadtan, figyelmesen, hogy ne a véletlenen múljon a saját, a mellettük ülő és a többi közlekedő élete.

"Mert esélyünk elkerülni a rosszat csakis addig van, amíg meghozzuk a döntéseinket; hogy hazaérjünk, és mások is hazaérjenek. Hiszen mindenkit hazavárnak!"

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.17. szerda, 18:00
Navracsics Tibor
közigazgatási és területfejlesztési miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×