eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Parking machine in the city street, evening
Nyitókép: Patrick Daxenbichler/Getty Images

Fontos parkolási változások a Balatonnál

A települések nagy részén már csak jelentős összegért lehet letenni a kocsit a strandok közelében.

Most indul be a balatoni főszezon, sokan indulnak autóval a tó partjára, de nem mindegy, hogy hol tudják leállítani. A vezess.hu körképéből kiderül, hogy ez ma már nem olcsó mulatság, a nagyobb települések közpl már csak Balatonkenesén, Balatonakarattyán és Balatonvilágoson ingyenes a parkolás a strandok közelében.

A többi jelentősebb városban a parkolás fizetős a kiemelt helyeken, ráadásul hétfőtől vasárnapig. Évről évre több város csatlakozik a fizetős parkolási rendhez, legutóbb Balatonboglár jelentette be, hogy mostantól nem mindenhol ingyenes a megállás.

Jöjjenek a részletek:

  • Balatonboglár – a parti övezetben 400, a többi zónában 300 forintos lesz a várakozás óránkénti díja, míg a második és a harmadik övezetben csak bizonyos időszakokban kell fizetni a parkolásért. Az új díjszabás alól az ottlakók mentesülnek, csak a nyaralótulajdonosoknak, a vendégeknek és a turistáknak kell fizetniük, de heti és éves bérletet is lehet váltani.
  • Balatonföldvár – három parkolási zónát alakítottak ki, időszakosan fizetősek, és mobilparkolásra is van lehetőség. Az 1-es zónában 300 forint a parkolás óránként, 250 forintba kerül óránként a parkolás, vagy 1250 forint egész napra a 2-es zónában, a 3-as zónába tartoznak a strandokhoz közel eső útszakaszok, ez a legolcsóbb, 200 forint óránként, de 1000 forint a napi jegy.
  • Balatonfüred – a négy parkolási zónából a legkiemeltebb a Tagore sétány feletti Kisfaludy utca, itt 500 forint a parkolás óránként, minden nap, 0-24-ig. A környező utcákban 300 forint a parkolás óránként. Szintén fizetős övezet a felsővárosi rész, az Arácsi út forgalmas része és a vásárcsarnokhoz tartozó parkoló, 170 forint óránként. A Kisfaludy strandhoz tartozó parkoló óránként csak 100 forintba kerül a nyári szezonban.
  • Badacsony – a strand parkolója 1500 forint/óra augusztus 31-ig, ráadásul 8-21 óra között fizetős, viszont 1400 forint kedvezmény jár a strandbelépő árából, vagyis az első óra így csak 100 forintba kerül. A másik két, távolabbi zónában 300 forint/óra 8 órától 18 óráig, nyári szünetben este 9 óráig.
  • Fonyód – két rövid útszakasz fizetős csak Fonyódon, mindkettő 200 forint/óra 8-22 óráig, minden nap, hétvégén is.
  • Tihany – tizenkét parkoló fizetős, a legdrágább a Levendula étteremnél (500 forint/óra), minden további ponton 250-400 forint/óra között változik.
  • Zamárdi – a legtöbb parthoz közeli utca fizetős, 300 forint/óra.
  • Siófok – 320 forintba kerül egy óra, a központi utcákban egész évben fizetős a parkolás, míg a parthoz közel szezonálisan, nyáron kell fizetni a parkolásért május 15. és szeptember 25. között.
  • Keszthely – három parkolási zónát találunk Keszthelyen, ezek szezonon belül 320 és 240 forintért vehetőek igénybe óránként, van kiemelt terület is 400 forintos óradíjjal.
Címlapról ajánljuk
Hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak  - Versenyfutás az idővel

Hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak - Versenyfutás az idővel

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×