eur:
398.27
usd:
372.27
bux:
69536.56
2024. június 16. vasárnap Jusztin
Kiégett családi ház, mellette szintén kiégett könnyűszerkezetes épület (j) Budapest XV. kerületében a Kolozsvár utcában 2023. január 3-án. A tűzoltók a házból egy embert vittek ki és átadták a mentőknek.
Nyitókép: MTI/Lakatos Péter

Gyorsítót kaptak a magyar tűzoltók

Uniós forrásból valósul meg az az 1,1 milliárdos fejlesztés a katasztrófavédelemnél, amelynek célja, hogy minél hamarabb kiérjenek a tűzoltók egy-egy baleset vagy tűzeset helyszínére.

Fontos állomásához érkezett a katasztrófavédelem döntéstámogató rendszerének fejlesztése, amelynek célja a hivatásos és az önkormányzati tűzoltóságok művelet irányítási rendszerének korszerűsítése és a hatékonyság további növelése - mondta az InfoRádió kérdésére Tanka László, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság informatikai vezetője.

Hozzátette: egy korábbi projekt keretében már megvalósultak fejlesztések, hogy ezeket az új rendszereket minél hatékonyabban, minél jobban tudják használni a kollégáink. Ehhez szükséges egy korszerű oktatókabinet kialakítása is, amely alkalmas lesz arra, hogy a tűzoltók képzését megvalósítsuk.

Ezen túlmenően egy tartalék ügyelet, illetve operatív törzs funkciót is el tudunk látni.

A fejlesztéseknek köszönhetően sokkal hamarabb érhetnek ki egyet katasztrófa helyszínére a tűzoltók.

Az átalakítás az Európai Unió KEHOP forrásából valósul meg, és mindösszesen a teljes fejlesztés az 1,1 milliárd forintból valósul meg.

A projekt hivatalosan 2023. november 30-án zárul.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.17. hétfő, 18:00
Fürjes Balázs a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja
Gyulay Zsolt a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×