eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Gyurcsány Ferenc, DK elnöke a színházak finanszírozásáról szóló törvény vitáján az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. március 24-én.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

A DK petíciót indít az "orbáni infláció" ellen

Gyurcsány Ferenc jelentette be pártja új kampányát.

"Sulykolják reggel, délben és este, hogy ők aztán nem tehetnek az egekbe szökő inflációról. Mert az ugye háborús infláció, meg brüsszeli infláció. Hogy nem szakad le az ég!?" - írta bevezetésül és indítékul a Facebookon a Demokratikus Koalíció elnöke pártja új kampánya kapcsán. Felvetette a kérdést: miként lehet, hogy a háborúban álló országban, Ukrajnában, vagy a "szankciók fővárosának országában", Belgiumban sokkal kisebb az árdrágulás, mint Magyarországon?

Gyurcsány Ferenc szerint az Európa-rekorder magyar infláció oka az, hogy itt Orbán Viktor csinálja a gazdaságpolitikát, amihez "nyilvánvalóan semmit sem ért. Orbáni infláció van".

Majd bejelentette, hogy a következő tíz napban országszerte, több mint ezer helyen lesznek utcán a támogatóik és aktivistáik, hogy a fentieket elmondják az embereknek, akik aláírásukkal súlyt adhatnak ebbéli felháborodásuknak, tiltakozásuknak.

A Fidesz a fentiekkel kapcsolatban kiadott közleményében úgy fogalmazott: "Gyurcsányék megint álságosak. Ők is tudják, hogy ha nem lenne háború és nem lennének a brüsszeli szankciók, az infláció gyorsabban csökkenne".

"A guruló dollárok miatt azonban a háború folytatását akarják, sőt szerintük az ország már háborúban áll" - tették hozzá.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×