eur:
393.22
usd:
367.87
bux:
65951.82
2024. április 24. szerda György
Nyitókép: Bánkuti Letícia (Csodálatos Balaton)

Záporok, zivatarok, igazi dunsztos idő jön

Fülledt, esős, párás időre számíthatunk. Több helyen várható zivatar és felhőszakadás is.

Időjárási helyzet Európában:

A Brit-szigetek felett anticiklon helyezkedik el, amely kelet felé kiterjed a kontinens fölé egészen a Kelet-európai-síkságig. Ezen a területen általában kevés a felhő, sok a napsütés, csapadék is csak elvétve fordul elő, az is kevés mennyiségben.

Ettől északra, Finnország felett ciklon örvénylik, ahol emiatt erősen felhős, csapadékos idő van, de ugyanez a légörvény okoz esős időt Oroszország északi részén is. Az anticiklon déli peremén labilis a légállapot, ami kedvező feltételeket teremt záporok, zivatarok kialakulásához. Ezek előszeretettel fordulnak elő összeáramlási zónákban, a hegyekben, illetve ahol a magasban hidegcsepp található. Lokálisan jelentős, 20 mm feletti csapadékmennyiséget és jégeső produkálnak. Az ilyen konvektív csapadék mellett a tartósan felhős, borult területeken tartós eső is előfordul.

Kedd estig a Kárpát-medence is a fent említett magasnyomás peremén helyezkedik el, a magasban nedves levegő érkezik fölénk, eső, zápor, zivatar többfelé előfordulhat.

Várható időjárás kedd éjfélig:

Kedden a felhőzet a legtöbb helyen gomolyossá válik, több-kevesebb napsütés várható. Többfelé várható eső, zápor, zivatar. A déli, délkeleti szél időnként megélénkül, zivatarok környezetében átmeneti szélerősödés tapasztalható.

A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 19 és 26 fok között várható,

magasabb értékek a délnyugati tájakon valószínűek.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor a Szakma Sztár fesztiválon: "ha csinálsz valamit, csináld világszínvonalon, ez rám is vonatkozik"

Nehéz ugyan szerinte kisilabizálni, hogy mit hoz a jövőt, de a kormány segít abban az MKIK-val összefogásban, hogy megfelelő, korszerű, időt álló képzésben részesülhessenek a fiatalok egy veszélyes világban is - mondta a miniszterelnök egy fiatalok szakmaválasztását segítő fesztivál szónokaként.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Átszakadt az ukrajnai frontvonal, masszív fegyverszállítmányt kap Ukrajna - Híreink az ukrajnai háborúról szerdán

Átszakadt az ukrajnai frontvonal, masszív fegyverszállítmányt kap Ukrajna - Híreink az ukrajnai háborúról szerdán

Átszakadt a frontvonal az Ocseretine-Sztyepove szektorban, lehet, hogy az oroszoknak be se kell venniük Vuhledárt, hanem egyszerűen megkerülik. Az Egyesült Államok 1 milliárd dollár értékű, azonnali fegyvertranszfert készített elő Ukrajnának, a csomag már az elnök aláírására vár. Ukrán és amerikai források szerint az orosz nyári offenzíva egyik fő célja Harkiv elfoglalása lesz. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×