eur:
389.48
usd:
365.92
bux:
55376.1
2023. szeptember 24. vasárnap Gellért, Mercédesz
A rendkívüli helyzetek ukrán minisztériuma által közreadott képen az ukrán légvédelem által lelőtt orosz rakéta maradványai okozta tüzet oltja egy tűzoltó egy Kijev elleni orosz rakétatámadás után, a 2023. május 16-ra virradó éjszaka.
Nyitókép: -

Lakástűzben meghalt egy ember, vannak tanulságok

A bajánsenyei férfi életét a gyors beavatkozás ellenére sem sikerült megmenteni.

Egy ember meghalt, miután vasárnap éjfél előtt kigyulladt egy családi ház konyhája a Vas vármegyei Bajánsenyén – közölte hétfőn az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivő-helyettese.

Dóka Imre őrnagy tájékoztatása szerint a tűzeset az Arany János utcában történt, a tűzoltók hamar megfékezték a lángokat. A sűrű füsttel telített épületben egy idős férfit találtak, akinek az életét a gyors beavatkozás ellenére sem lehetett megmenteni. A tűz okát vizsgálják.

Korábban az Infostarton írtuk, hogy 2023 első negyedévében 2097 lakástűzhöz riasztották a tűzoltókat. Ezekben a tüzekben 27 ember vesztette az életét.

  • A legtöbb, az esetek 21 százaléka a kéményben keletkezett,
  • 14 százalékuk a konyhában,
  • 10 százalék a hálószobában,
  • 7 pedig a nappaliban.

A legtöbb lakástűz

  • nyílt láng használatára, valamilyen elektromos vagy fűtési hibára, illetve
  • főzésre vagy
  • dohányzásra vezethető vissza.
Címlapról ajánljuk
Emelkedőben Valter Attila, de lehet-e belőle világsztár?

Emelkedőben Valter Attila, de lehet-e belőle világsztár?

Történelmi triplázás: a Valter Attilát a soraiban tudó Jumbo-Visma a Giro és a Tour után a Vueltát is behúzta idén, ráadásul egyéniben a dobogó mindhárom fokára a holland csapat kerekesei állhattak fel. Eisenkrammer Károlyt, a Tour de Hongrie főszervezőjét kérdeztük arról, hogy a magyarnak milyen kilátásai vannak így.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.09.25. hétfő, 18:00
Szlávik János
főorvos, a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetője
Három aggasztó esemény mutatja: újra lángra kaphat az elmúlt évek legpusztítóbb háborúja

Három aggasztó esemény mutatja: újra lángra kaphat az elmúlt évek legpusztítóbb háborúja

A szíriai polgárháború kisebb-nagyobb megszakításokkal, de több mint 12 éve tart. A törésvonalak számtalanszor változtak, feltűntek és eltűntek csoportok, átalakultak koalíciók, jöttek és mentek frakciók, az ország egyes részei pedig rengetegszer cseréltek gazdát. Az elmúlt néhány évben viszonylagos nyugalom honol az országban. Ez persze nem jelenti azt, hogy teljesen megszűntek volna az összecsapások, de a harcok intenzitása már inkább csak szórványos és kisebb területekre korlátozódik. Basszár el-Asszad látszólag megnyerte a polgárháborút, hiszen újra növekszik a nemzetközi elismertsége, pedig az ország jelentős része felett továbbra sem gyakorol fennhatóságot. Az utóbbi időben három súlyosabb eset is borzolja a kedélyeket, amely jelzi, hogy a helyzet továbbra is nagyon feszült, a polgárháborúnak még egyáltalán nincs vége.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2023. szeptember 24. 10:51
×
×
×
×