eur:
392.9
usd:
366.35
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin
A rendkívüli helyzetek ukrán minisztériuma által közreadott képen az ukrán légvédelem által lelőtt orosz rakéta maradványai okozta tüzet oltja egy tűzoltó egy Kijev elleni orosz rakétatámadás után, a 2023. május 16-ra virradó éjszaka.
Nyitókép: -

Lakástűzben meghalt egy ember, vannak tanulságok

A bajánsenyei férfi életét a gyors beavatkozás ellenére sem sikerült megmenteni.

Egy ember meghalt, miután vasárnap éjfél előtt kigyulladt egy családi ház konyhája a Vas vármegyei Bajánsenyén – közölte hétfőn az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivő-helyettese.

Dóka Imre őrnagy tájékoztatása szerint a tűzeset az Arany János utcában történt, a tűzoltók hamar megfékezték a lángokat. A sűrű füsttel telített épületben egy idős férfit találtak, akinek az életét a gyors beavatkozás ellenére sem lehetett megmenteni. A tűz okát vizsgálják.

Korábban az Infostarton írtuk, hogy 2023 első negyedévében 2097 lakástűzhöz riasztották a tűzoltókat. Ezekben a tüzekben 27 ember vesztette az életét.

  • A legtöbb, az esetek 21 százaléka a kéményben keletkezett,
  • 14 százalékuk a konyhában,
  • 10 százalék a hálószobában,
  • 7 pedig a nappaliban.

A legtöbb lakástűz

  • nyílt láng használatára, valamilyen elektromos vagy fűtési hibára, illetve
  • főzésre vagy
  • dohányzásra vezethető vissza.
Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×