eur:
389.48
usd:
365.92
bux:
55376.1
2023. szeptember 24. vasárnap Gellért, Mercédesz
A balatonboglári Xantus János Gömbkilátó 2020. november 6-án. Az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ idén első alkalommal meghirdetett pályázatán az 1950-es években épült kilátó nyerte meg az év kilátója címet.
Nyitókép: A balatonboglári Xantus János Gömbkilátó 2020. novemberében. MTI/Varga György

Átadtak egy balatoni lombkorona-tanösvényt

Szombaton ünnepélyesen is átadták a balatonboglári lombkorona tanösvényt a várdombon.

Már az avatás előtt sokan várakoztak a balatonboglári várdombon, hogy bejussanak a most elkészült lombkorona tanösvényre, ahonnan csodálatos panoráma nyílik a Balatonra - számolt be az eseményről a sonline.hu.

A várdombot 500 méter hosszan és 10 méter magasan kígyózza körbe a most elkészült ösvény, amelyről Mészáros Miklós polgármester a megnyitón azt mondta, igazi magyar és helyi termék.

A Balaton legújabb turisztikai attrakciója,

amelyben egyetlen uniós forint sincs, hiszen a magyar kormány támogatta a kialakítását.

A tervezéstől a kivitelezésig egytől-egyig balatonboglári szakemberek és vállalkozók vállaltak feladatot a létrehozásában - mondta Mészáros Miklós.

Balatonboglár városa a Magyar Turisztikai Ügynökség pályázatán szerepelt sikeresen, s mintegy 600 millió forintból készült el a látványosság, amelyről páratlan panoráma nyílik a Balatonra.

Fotónk a balatonboglári ikonikus Gömbkilátóból készült.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.09.25. hétfő, 18:00
Szlávik János
főorvos, a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetője
Zelenszkij Lengyelországban járt, de nem találkozott tisztviselőkkel - Háborús híreink vasárnap

Zelenszkij Lengyelországban járt, de nem találkozott tisztviselőkkel - Háborús híreink vasárnap

Az Ukrajna által javasolt béketerv, valamint a fekete-tengeri gabona-egyezmény felélesztésére irányuló legújabb ENSZ-javaslatok "nem reálisak" - mondta Szergej Lavrov orosz külügyminiszter; Volodimir Zelenszkij közben szombaton lengyelországi látogatása során kitüntetéseket adott át két lengyel önkéntesnek, de nem találkozott hivatalos személyekkel a Kijev és Varsó között a gabonaimport miatt feszült viszony közepette. A fronton közben tovább folynak a harcok, Ukrajna arról számolt be, hogy áttörték az orosz védelmi vonalakat az ország déli részén fekvő Zaporizzsja térségében. Kilenc ember meghalt és 16 megsebesült, köztük két tábornok, az ukrán katonai hírszerzés vezetője szerint egy ukrán légicsapásban, amely Oroszország fekete-tengeri haditengerészeti parancsnokságát érte a Krímnél. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×