eur:
389.49
usd:
363.16
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Fontos budai kerületben lesz kedden szúnyogirtás, a hekkezők fellélegezhetnek

Az országos központi szúnyoggyérítés keretén belül a III. kerületben földi kémiai védekezést végeznek 2023. május 30-án a napnyugta utáni időszakban.

A óbudai önkormányzat tájékoztatása szerint a munka megszervezésre és lebonyolítására a Szerocor Konzorciumot, mint kivitelezőt és a Pannon-Bio-Kalibra Konzorciumot, mint szakértőt választotta ki a Belügyminisztérium.

A lárvák elleni védekezés földi és légi biológiai módszerekkel, míg a kifejlett szúnyogok elleni kezelések földi kémiai módszerekkel történnek, a szakértők által meghatározott területeken.

A kémiai irtás során felhasznált készítmény: Deltasect Plus 1,2 ULV szúnyogirtó szer. A tájékoztató szerint "a készítmény a kijuttatott mennyiségben kizárólag az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes, hatóanyaga néhány óra alatt lebomlik".

A szúnyoggyérítés tartaléknapjai: május 31., június 1.

A III. kerületben található a Római-part, amely közkedvelt pihenő és jó idő esetén bulizó hely. Tapasztalatunk szerint az elmúlt napokban, a késő délutáni órákban már alig lehetett nyugodtan sétálni a parton a szúnyogok miatt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Vasarely 50 évvel megelőzte a korát - Interjú Pierre Vasarelyvel

Vasarely 50 évvel megelőzte a korát - Interjú Pierre Vasarelyvel

Az V. Műtárgybefektetési Konferencia alkalmából Budapestre érkezett Pierre Vasarely, a Fondation Vasarely elnöke. Victor Vasarely örökösét, erkölcsi jogtulajdonosát és életművének gondozóját Zachar Veronika és Kollmann Szilvia, a műtárgy.com-tól kérdezték nagyapjáról, 2019-ben megjelent családregényéről, magyarországi kapcsolatairól, az Alapítvány működéséről, továbbá a jövőbeli terveiről.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×