eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
A H5-ös HÉV szentendrei végállomása 2021. június 9-én. Ezen a napon sajtótájékoztatót tartottak itt a H5-ös szentendrei HÉV-vonal és a végállomás megújulásáról. A tervek szerint 2026 elejére készül el az az új csomópont, amely magában foglalja a P+R parkolóházat, biciklitárolókat és közös rendszerbe fogja a HÉV-végállomást és a Volánbusz-pályaudvart. A kormány a szentendrei HÉV fejlesztését nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházásnak minősítette, a döntés magában foglalja a H5-ös vonal és a szentendrei HÉV-végállomás felújítását.
Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

Figyelmeztetik a szentendrei vonalon rendszeresen HÉV-ezőket

Hétvégén változik a H5-ös HÉV közlekedési rendje, máshogy járnak és máshol állnak meg a szerelvények.

Karbantartás lesz a H5-ös (szentendrei) HÉV vonalán a hétvégén - közölte a MÁV-HÉV Zrt. a honlapján.

A szerelvények a Batthyány tér és Békásmegyer között a megszokottnál ritkábban járnak majd. A vonatok a Szentlélek térnél, a Tímár utcánál és a Szépvölgyi útnál a Szentendre irányú peronnál állnak meg mindkét irányban a hétvégén.

A csatlakozások biztosításáért egyes autóbuszjáratok néhány perccel később indulnak a Szentlélek térről és Békásmegyerről.

(A nyitókép illusztráció.)

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 20. 05:50
×
×
×
×