eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Diákok várakoznak a történelem írásbeli érettségi vizsga előtt a Nagykanizsai Zsigmondy Vilmos Szakképző Iskolában 2021. május 5-én. Történelemből középszinten 66 ezer, emelt szinten mintegy 8 ezer diák érettségizik.
Nyitókép: MTI/Varga György

Nem a kiszivárgott feladatsort kapták az érettségizők

Kedden este kiszivároghatott az idei történelemérettségi egy lehetséges feladata, pontosabban arról egy képernyőmentés egy Facebook-csoportban. Az Oktatási Hivatal szerdán reagált.

Kedd este felbukkant egy feladatlapról készült képernyőmentés egy olyan Facebook-csoportban, aminek nagyjából hetvenezer tagja van, és jellemzően diákok szoktak benne kibeszélni mindent az érettségivel kapcsolatban – számolt be elsőként az Eduline.

A képernyőmentésen egy olyan feladatlap volt látható, amin a középszintű történelem érettségi két hosszú, valamint két rövid esszéjének témái látszottak; a dátumozása szerint a feladatsort május tizedikére szánták az összeállítói. Többen viszont arra hívták fel a figyelmet, hogy a közzétett képen ugyanaz a sorszám szerepelt, mint ami a hétfői magyar érettségi feladatlapján is.

Az oktatási szakportál az Oktatási Hivatalhoz fordult az eset kapcsán, mely szerda reggeli közleményében az alábbiakat írta: „Tájékoztatjuk, hogy a történelem érettségi feladatlapjainak kiszivárgásáról szóló értesülés nem valós. Felhívjuk figyelmüket, hogy az érettségi feladatlapjai minősített iratok, idő előtti nyilvánosságra hozataluk büntetőjogi következményeket von maga után.”

A Telex szerint vagy az történt, hogy a kiszivárgás miatt másik feladatlapot kaptak a diákok, vagy alapból egy hamis szivárogtatásról van szó.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×