eur:
390.94
usd:
366.77
bux:
68142.02
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Nyitókép: Novák Katalin/Facebook/Kékesi Donát

Különleges meglepetésekkel érkezik Károly koronázására Novák Katalin

A világ politikai elitje, több uralkodója, továbbá számos világsztár társaságában követheti figyelemmel III. Károly királlyá koronázását szombaton Londonban a magyar köztársasági elnök, Novák Katalin. Az államfő exkluzív ajándékokkal készül meglepni a brit uralkodót és feleségét, Kamillát.

A magyar köztársasági elnök férje, Veres István kíséretében utazik Londonba pénteken, hogy képviselje Magyarországot a ceremónián. Novák Katalin egy Facebook-bejegyzésben osztotta meg az alkalomra szóló, rendkívül elegáns és művészi kivitelezésű meghívót, amiről az Infostart is beszámolt. A különleges eseményre, amire a szigetország hetek óta készül, mintegy kétezer meghívott vendég érkezésére számítanak.

„Az elnök asszony részvétele történelmi jelentőségű, ugyanis hivatalban lévő magyar államfő most vesz részt először brit uralkodó koronázásán. Az ünnepi eseményt megelőző estén III. Károly exkluzív állófogadást tart a Buckhingam-palotában, amelyre az elnök asszony és férje szintén meghívást kapott” – válaszolta a Blikk megkeresésére a Sándor-palota kommunikációs igazgatósága.

Novák Katalin természetesen nem üres kézzel utazik Londonba, több ajándékkal is igyekszik meglepni a királyt és a királynét. Marton Lászlónak a Lovas kisplasztikáját viszi magával (Marton azon kevés művészek egyike, akiknek több alkotása a brit uralkodó gyűjteményét gazdagítja).

De Burger Barna a „The Blue Rambler” című fotókötete és a III. Károly és Kamilla névjelével gravírozott két pár Mauna túrabakancs is bekerül az ajándékkollekcióba – tudta meg a lap a Köztársasági Elnöki Hivataltól.

A bakancs:

A saját, egyedi tervezésű, kiváló minőségű Mauna bakancsokat hazánkban készítik a gyaloglók, túrázók, hegymászók, vadászok, fotósok, természetjárók speciális igényeire szabva. Strapabírók és maximális vízállósággal rendelkeznek extrém igénybevétel mellett is. III. Károly rendszeresen jár Erdélybe, s ott szokott túrázni, vagyis minden bizonnyal nagy hasznát veszi majd a lábbelinek – olvasható mások mellett.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×