eur:
389.53
usd:
361.87
bux:
68002.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Harry herceg, III. Károly brit király másodszülött fia a londoni királyi bíróságra érkezik 2023. március 28-án. Harry herceg pert indított számos brit napilap ellen, amihez csatlakozott Elton John és férje, David Furnish, Elizabeth Hurley és Sadie Frost színésznő is. A csoport által benyújtott keresetben a felperesek azt állítják, hogy a magánélet durva megsértésének áldozatai lettek. Többek között lehallgató készülékeket helyeztek el az autóikban és az otthonukban, magántelefonhívásaikat rögzítették és visszaéltek a személyes adataikkal.
Nyitókép: MTI/EPA/Neil Hall

Titkolózásával borzolja a kedélyeket Harry herceg

Elvileg pénteken érkezik Londonba édesapja, III. Károly király koronázására Harry herceg, de egyelőre semmilyen információval nem hajlandó szolgálni utazási terveit illetően.

Két nappal a koronázás előtt sem a ceremónia szervezői, sem a palota alkalmazottai nem tudnak semmit Harry herceg londoni útjáról – nyilatkozta a The Talknak a királyi család szakértő kommentátora.

„Egyszerűen nem mond semmit, hihetetlen. A palotában többen aggódnak emiatt, Harry ugyanis semmilyen részletet nem oszt meg velük a látogatásáról. Nem tudják, mikor érkezik, hol fog aludni, és hogy mikkor szeretne visszautazni Amerikába” – idézi a Hirado.hu Charlie Rae tévés szavait.

Egyesek attól tartanak, hogy Harry talán meghátrál és meg sem jelenik, de ez persze nem valószínű. Harry tudja, milyen fontos édesapjának ez a nap, így nem fogja elvonni a figyelmet a történelmi eseményről, hisz a sajtó csak erről a fricskáról cikkezne.

Annyi biztos, hogy Harry alaposan megnehezíti az utolsó simításokat, és meglehet, hogy van ebben némi szándékosság azok után, hogy a család nem tudott foglalkozni ő és neje, Meghan Markle kéréseivel a koronázás napjára, melynek végül az lett a vége, hogy a sussexi hercegné otthon marad.

Harry hercegnek nem lesz hivatalos szerepe Károly király koronázási ceremóniáján, miközben bátyja, Vilmos herceg lesz az egyedüli a családból, aki beszédet tart a Westminster-apátságban.

A pletykák szerint egyébként Harry alig 24 órát tölt majd Angliában. Károly kisebbik fia pénteken érkezhet meg Windsorba, ahol vélhetően a Frogmore Cottage-ban fog éjszakázni. Másnap egyedül a 11 órától kezdődő koronázási ceremónián lesz jelen a Westminster-apátságban, ami után a reptérre megy, és délután 2-kor már repülőn ülhet, hogy visszaérjen kisfia, Archie negyedik születésnapi zsúrjára.

Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Határozott emelkedéssel zártak tegnap az amerikai tőzsdék, amelyet vegyes mozgások követtek Ázsiában. A tegnapi zárás után jelentett az Apple, amelynek sikerült megverni az elemzői várakozásokat és története legnagyobb sajátrészvény-vásárlását jelentette be, így az iPhone-gyártó árfolyama jelentős pluszban indította a mai napot. Délután fontos munkaerőpiaci adat érkezett az USA-ból, az amerikai foglalkoztatottak létszámának emelkedése messze elmaradt a várakozásoktól, és jócskán csökkent az előző hónaphoz képest áprilisban. A tőzsdék a nap első felében is a pozitív tartományban mozogtak, majd a munkaerőpiaci adat után begyorsult az emelkedés.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×