eur:
389.36
usd:
361.33
bux:
68445.93
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett
A Magyar Állami Operaház megújult nézőtere a 2022/2023-as tematikus évadot bejelentő sajtótájékoztató napján, 2022. március 11.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Lapinformáció: ők hárman a bizottság befutói az Operaház élére

Célegyenesbe érkezett a Magyar Állami Operaház főigazgatói pályázata, és az Index több, egymástól független forrásból megerősített információi szerint a finisben három versenyző maradt állva.

Ahogyan az várható volt, a Kulturális és Innovációs Minisztérium által felkért bizottság 2023. április 26–27-én mind a tizenegy jelöltet meghalgatta, akik a Magyar Állami Operaház élére pályáztak.

Aczél András rendező, Boldoghy-Kummert Péter, az Operaház zenekari művésze, a nagybőgőszóló szólamvezetője, Ertüngealp Alpaslan, Magyarországon élő törökországi görög származású karmester, Győriványi Ráth György karmester, volt fő-zeneigazgató, Horváth Ádám operaénekes, zenei producer, a Magyar Állami Operaház volt miniszteri biztosa és főigazgatója, Kesselyák Gergely, az Operaház jelenlegi első karmestere, Miklósa Erika opera-énekesnő, Molnár Levente gyergyóremetei születésű operaénekes, Ókovács Szilveszter jelenlegi megbízott főigazgató, Rost Andrea opera-énekesnő, valamint Vadász Dániel jogász, énekes, kulturális menedzser, a Coopera ügyvezető igazgatója ábécésorrendben járult a bizottság elé – írja az Index.

A testület elő ülésén Csák János kulturális és innovációs miniszter a híroldal információi szerint azzal indította útnak a grémiumot, hogy szakmai döntést vár tőlük, s hogy legalább három alkalmas jelöltet nevezzenek meg, akik közül választhat. A bizottsági meghallgatást követően, a lap úgy tudja, hogy három jelöltet javasol a bizottság, méghozzá az alábbi sorrendben:

  • Kesselyák Gergelyt, az Operaház jelenlegi első karmesterét,
  • Miklósa Erika opera-énekesnőt és
  • Vadász Dániel jogászt, énekest, kulturális menedzsert, a Co-Opera ügyvezető igazgatóját

– olvasható egybek mellett.

Címlapról ajánljuk
Bartók András: nagy húzásra készül a kínai elnök, az egész európai gazdasági közösséggel együttműködne

Bartók András: nagy húzásra készül a kínai elnök, az egész európai gazdasági közösséggel együttműködne

A kínai–európai kapcsolatok megerősítése lehet Hszi Csin-ping európai körútjának legfőbb célja – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Nemzetközi Kapcsolatok és Diplomácia Tanszékének oktatója. Bartók András arról is beszélt, hogy milyen témák kerülhetnek a középpontba a kínai államfő magyarországi látogatásán.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×