eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi
Nyitókép: Facebook/ Karácsony Gergely

Új számmal állt elő Karácsony Gergely

A főpolgármester szerint a kormány által 2019 óta Budapesttől elvett extra pénz jóval több, mint amennyiről állítják, hogy Tarlós István megtakarította.

Három év alatt 227 milliárd forintot volt el a kormányzat Budapesttől - írta a főpolgármester pénteken a Facebook-oldalán.

Karácsony Gergely bejegyzése szerint a kormány a főváros megtakarításait úgy vette el, hogy a szolidaritási adó 136 milliárd forint többletkiadást jelent 2019 óta, az iparűzési adó átalakításával 81 milliárddal csökkent a főváros kasszájába befizetett összeg, valamint a "kukaholding" esetében 10 milliárd forintot tartott vissza a kormány.

"Hallom, hogy a kormány rajtunk keresi Tarlós itt hagyott pénzét. Megmondom, hol van ez a pénz: a Vodafone-ban, Tiborcz István tőkealapjaiban és a propagandamédia működtetésében" - fogalmazott a főpolgármester, hozzátéve: az elmúlt évek kormányzati elvonásai egy az egyben elvitték ezeket a pénzeket sőt, még többet is.

Karácsony Gergely azt írta, az extra terhek bőven meghaladják még a kormányoldal által hangoztatott összeget is: 227 milliárd elvonás három év alatt, és ehhez jönnek még a válságok "valódi" hatásai, a bevételek kiesése, a koronavírus, a menekültválság és az energiaválság miatti kiadás növekedése.

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön a Kormányinfón arról beszélt, hogy Budapest mostani vezetése 214,2 milliárd forintot örökölt Tarlós István volt főpolgármestertől, ebből a kormány információi szerint a kincstárban vezetett számlán 25,5 milliárd forint maradt, ami sokat elmond arról, hogyan gazdálkodik a főváros.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×