eur:
389.48
usd:
365.92
bux:
55376.1
2023. szeptember 24. vasárnap Gellért, Mercédesz
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök nemzetközi sajtótájékoztatót tart a Karmelita kolostorban 2022. április 6-án.
Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Orbán Viktor: "Micsoda?!"

Jens Stoltenberg kijelentése késztette ilyen reakcióra Orbán Viktort.

Ahogy arról az Infostart is beszámolt, Jens Stoltenberg NATO-főtitkár csütörtökön kijevi tárgyalásai után úgy fogalmazott, hogy Ukrajna helye a NATO-ban van.

A Politico cikkét belinkelve reagált egy nappal később az elhangzottakra Orbán Viktor a Twitteren, egyetlen angol kérdőszóval, ami magyarra fordítva így hangozhat: "Micsoda?!"

Mindemellett a NATO főtitkára pénteken a németországi Ramstein amerikai légi támaszponton az Ukrajna önvédelmét támogató országok tanácskozása előtt tett nyilatkozatában kijelentette, hogy meghívta a NATO-csúcsra Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt, aki részt is fog venni várhatóan a vilniusi csúcson.

Stoltenberg azt mondta: a szövetség valamennyi tagja "beleegyezett, hogy Ukrajna a NATO tagja lesz". Mindemellett egyelőre arra kell törekedni, hogy Ukrajna érvényesíthesse az önvédelemhez fűződő jogát az orosz támadás elleni védekezésben. (A részletekről itt írtunk.)

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.09.25. hétfő, 18:00
Szlávik János
főorvos, a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetője
Több tízezren tüntettek Madrid utcáin a katalán szeparatisták amnesztiája ellen

Több tízezren tüntettek Madrid utcáin a katalán szeparatisták amnesztiája ellen

Több tízezren tüntettek vasárnap Madrid utcáin, tiltakozva a katalán tiltakozva a katalán függetlenségi pártok amnesztiakövetelése ellen a spanyol konzervatív Néppárt (PP) által szervezett megmozduláson. Alberto Núnez-Feijóo pártelnök a demonstráció során alkotmányellenesnek nevezte, hogy a korábban elítélt katalán szeparatisták amnesztiát kaphassanak, miután véleménye szerint a szavazók a júliusi parlamenti választásokon "nem az alkotmányos rend megváltoztatására voksoltak".

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×