eur:
389.02
usd:
361.9
bux:
68900.51
2024. május 9. csütörtök Gergely
Stethoscope or phonendoscope on a doctors white desk on cloudy morning, for treatment of cold or flu.
Nyitókép: Andrei Vasilev/Getty Images

Az orvosok 80 százaléka visszalépett a kamarába

Friss adatot közölt önkéntes tagságáról a Magyar Orvosi Kamara.

„Tegnap az OKFŐ tájékoztatott bennünket, hogy 33 579 orvos, 7210 fogorvos és 1729 klinikai végzettségű kolléga rendelkezik működési engedéllyel az országban. Ezeknek a számoknak az ismeretében még kerekebbnek tűnik a Magyar Orvosi Kamara nyilvántartott taglétszáma, 34003 fő” – írta a MOK a hivatalos Facebook-oldalán.

A posztban megköszönte az érdekképviselet a tagok elkötelezettségét, azt írták, ezzel sikerült megőrizni a kamara súlyát és presztízsét.

„Az új helyzet természetesen sok új feladattal, és még több kihívással állított szembe bennünket, így a kívülről érzékelhető esetleges csend mögött mozgalmas hetek húzódnak meg. Igyekszünk tagjaink bizalmát azzal meghálálni, hogy egy – az eddiginél is – hatékonyabban működő, valós igényeken alapuló szolgáltatásokat nyújtó, könnyen elérhető, effektív felépítésű szervezetként újuljunk meg” – írta a kamara.

Februárban módosította a parlament a törvényt, amivel megszűnt az orvosok kötelező kamarai tagsága. A döntés előzménye az volt, hogy a MOK az állítások szerint arra kényszerítette tagjainak egy részét, hogy enm vállaljon munkát az átalakuló ügyeleti ellátásben. Az Országgyűlés döntése után a kamara arra kérte addigi tagjait, hogy erősítsék meg önkéntes tagságukat.

Címlapról ajánljuk
Megérkezett a kínai elnök Budapestre
videó, képek

Megérkezett a kínai elnök Budapestre

Este kilenc óra előtt szállt le Hszi Csin-ping gépe a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Orbán Viktor és Lévai Anikó fogadta az elnöki párt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Felemás zárás a tőzsdéken

Felemás zárás a tőzsdéken

Szerda reggel kedvezőtlen hangulatban telt a kereskedés Ázsiában, ezt követően pedig ugyan reggel jó hangulatban indult a nap Európában, de a déli órákra megtorpant az emelkedés. A magyar tőzsde ma alulteljesítő volt, ami elsősorban az OTP eséséből adódott. A hazai nagypapírok közül nagyot ralizott azonban a Mol, a befektetők megkönnyebbültek a hírre, hogy a kormány szerint az üzemanyagkereskedők eleget tettek a kormány kérésének az elmúlt két hétben. Egyre rosszabra fordul a hangulat az amerikai tőzsdéken, nem kizárt, hogy megszakad ma az öt napja tartó emelkedő széria.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×