eur:
389.7
usd:
363.56
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Budapest, 2017. május 10. Török Ádám fuvolista, énekes és dalszövegíró, az 1970-es évekbeli dzsessz-rock együttes, a Mini alapítója és frontembere a Hogy volt?! című tv-műsor felvételén, az MTVA Kunigunda utcai gyártóbázisának 3-as stúdiójában. A műsorban a Mini együttes munkásságát idézték meg.  MTVA Fotó: Zih Zsolt
Nyitókép: MTVA Fotó: Zih Zsolt

Temetése előtt megtartják Török Ádám májusi nagykoncertjét, de van, aki nyerészkedésről beszél

A zenész május 8-án az Erkel Színházban lépett volna fel.

Mint korábban az Infostarton írtuk, 75 éves korában meghalt Török Ádám fuvolista, a Mini együttes alapítója és frontembere, aki élete végéig aktívan zenélt.

A zenész május 8-án az Erkel Színházban adott volna nagyszabású koncertet, ahol bemutatta volna az új Bartók CD-t. A koncertet Orszáczky Jackie emlékére is ajánlották volna a Syrius - Mini Jam ötvenedik évfordulója alkalmából. A koncert Török Ádám halála ellenére nem marad el, csak átalakul – írja a hvg.hu.

Török "Zawi" Péter basszusgitáros azt mondta: "Ádám halála mindannyiunkat mélyen megrázott, és úgy éreztük, hogy ez a legjobb alkalom és helyszín a méltó megemlékezésre.

Borzalmas érzés, hogy búcsúkoncertre készülünk, de összeszedjük magunkat, és a tudásunk legjavát adva fogunk zenélni."

Török Dániel, a zenész fia szintén azt kérte, hogy tartsák meg koncertet, "mert az édesapja hónapok óta készült rá, nagy vágya volt, hogy a számai az Erkel Színházban hangozzanak fel, ott, ahol pályafutása elején az egyik legnagyobb sikerét aratta a Minivel… Ádám ott lesz közöttünk, a hangja meg is szólal majd."

Török Ádám felesége is megerősítette a hírt a lapnak, mint mondta "beszéltünk erről a családtagokkal, és arra jutottunk, hogy Ádám biztosan annak örülne, ha nem maradna el a koncert, úgyhogy mindenkit szeretettel várunk 8-án az Erkelbe".

Az emlékkoncertten nem mindenki fog fellépni, aki eredetileg elvállalta.

Így például Tátrai Tibor és Závodi János sem, őket annyira megrendítette Török Ádám halála, hogy úgy érezték, nem tudják vállalni a koncertet, másrészt úgy gondolják, nélküle már nem lesz ugyanaz a rockünnep, amire vállalkoztak.

Németh Alajos, a Bikini zenésze szintén lemondta a koncertet. "Nélküle nem lehet megtartani ezt a koncertet. Én is nagyon készültem, egy elég nagy részben a színpadon lettem volna Ádámmal. De azt gondolom, gyalázat lenne megtartani és emlékkoncertet csinálni belőle... Még el sem temettük a barátunkat és ez olyan, mintha máris valakik nyerészkednének a halálán. Hiába tudom, hogy nem ez a cél, számomra ez így jön le. És én ebben biztosan nem veszek részt!" – nyilatkozta a Borsnak.

Szerinte méltatlan a temetés előtt megtartani a bulit. Közben az is kiderült, hogy a Máté Péter-díjas muzsikust a koncert után négy nappal, május 12-én délután fél kettőkor temetik el az Óbudai temetőben.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×