eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik
A Szent Miklós hajó indulás előtt a siófoki kikötőben a Balatoni Hajózási Zrt. (Bahart) 177. hajózási szezonjának első napján, 2023. április 8-án.
Nyitókép: MTI/Katona Tibor

Hatalmas tervei vannak a Bahartnak a Balatonon

Nagyszombaton elindult a Bahart első hajója, kezdetét vette a 177. hajózási szezon.

Legalább olyan jó évet szeretne zárni 2023-ban a Balatoni Hajózási Zrt., mint amilyen a tavalyi év volt a cég számára. Ezért számos újítást, menetrendi változtatást, több programújdonságot vezetett be és tervez a későbbiekben.

Az igényekre reagálva idén már tavasszal több programhajót indít a Bahart, és ahol lehet, mintegy 20 százalékkal növeli azok kapacitását a társaság – sűrűbben és nagyobb hajókkal indulnak például majd a nyári bulihajók és a gyerekprogramok is. Néhány járat hamarabb indul el tavasszal, mint a korábbi években, a főszezonban pedig sűrítik a hajóindításokat a legnépszerűbb útvonalakon. A büfékínálatukban helyi partnerek borai, kézműves sörei szerepelnek, ami jó döntésnek bizonyult. Lesz a Balatoni Körrel egy Gasztrokomp rendezvény, megújul a gyereknapi hajó is – mondta el az InfoRádióban Veigl Gábor, a Balatoni Hajózási Zrt. vezérigazgatója.

A Bahart megújítja mind a tíz, általa üzemeltetett balatoni kikötőt,

ezért egy ötéves programban mindegyiket sorra veszik.

"Tavaly Balatonboglár, az idei évben Siófok, Szigliget, illetve Balatonfüred van soron. Ezekben a kikötőkben vizesblokkokat újítunk fel, mólókat cserélünk, wifi-szolgáltatást építetünk ki, úgyhogy számos kikötőben már idén is kézzelfogható jele lesz ezeknek a fejlesztéseknek" – sorolta.

Azzal kapcsolatban, hogy a Covid hatásait lassan hátrahagyva az elmúlt egy-két évben már nőtt a belföldön utazó, illetve a beutazó külföldiek száma, Veigl Gábor elmondta: utasszámban, árbevételben, eredményességben folyamatosan erősödött a cég, amely szeretné az idén legalább a tavalyi sikert elérni. Összességében 2,1 millió utasuk volt 2022-ben, ez a minimális céljuk 2023-ra is.

A jegyárakon minimális mértékben emeltek,

a vezérigazgató szerint ez az elvégzett hatékonyság-javításnak, fejlesztéseknek, illetve annak köszönhető, hogy az utasszám folyamatosan emelkedik.

Megjegyezte: tavaly óta online is lehet jegyeket venni, ez egyre népszerűbb az utasok körében. A lehetőség további népszerűsétésére kampányokat terveznek idén, így aki online vásárol, alkalmanként kedvezményes áron juthat majd jegyhez.

(A nyitóképen: A Szent Miklós hajó indulás előtt a siófoki kikötőben a Balatoni Hajózási Zrt. (Bahart) 177. hajózási szezonjának első napján, 2023. április 8-án.)

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×