eur:
392.74
usd:
366.04
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk
BKK menetrend szerinti hajójárata a Dunán. Forrás: BKK
Nyitókép: Forrás: BKK

A BKK elsüllyesztette a kishajókat, de van másik megoldás

A turisták nem maradnak a dunai panoráma nélkül, noha a főváros kivonult a kishajós piacról.

Budapesti Duna-part a földkerekség egyik legszebb turisztikai látványossága, tavasszal megélénkül a dunai hajós forgalom, és a közelmúltig a BKV menetrend szerint közlekedő kishajói megfizethető lehetőséget kínáltak bárkinek a budapesti közlekedéssel egybekötött városnézésre, csakhogy a főváros idén ismét szünetelteti ezt a lehetőséget a BKK.

Minden jel arra mutat, hogy ebben a formában nem is indul újra a vízi közlekedés a közeljövőben, hiszen a 2013-ban félmilliárd eurós uniós támogatásból indult indult projekt fennállása alatt csak veszteséget termelt. A napi.hu ezúttal annak nézett utána, hogy a BKK-hajók hiányában milyen egyéb lehetőségek adódnak manapság a dunai városnézésre.

Egyetlen komp járat maradt mára a BKV-nál,

amely a Csepel-Királyerdő és Soroksár, Molnár-sziget között közlekedő révet üzemelteti. Ott egy teljes árú jegy 170 forintba kerül, a tanulók és a nyugdíjasok 110 forintért utazhatnak.

A részben svájci, részben állami tulajdonú Mahart-PassNave a BKK-kishajók megszűnésekor azonnal benyomult a piaci résbe, és körjáratokat indított a Duna fővárosi szakaszán. A hajók idén húsvéttól, április 7-től október 1-ig közlekednek. A járat több helyen kiköt, lehetőség van a ki- és beszállásra, esetleg a visszaszállásra egy következő járatra.

A hajók a Vigadó téri hajóállomásról indulnak, első megállójuk a Parlament déli sarkához közeli Akadémia kikötő, ahonnan tovább haladva a Margit-sziget budai oldala következik, ott a hajó megfordul, és déli irányban folytatja útját a Batthyány térig, majd tovább megy, egészen a Nemzeti Színház épületéig, mígnem a Petőfi híd alatt ismét észak felé fordul, és a Vigadó téren fejezi be útját. A felnőtt napijegy 1500 forintba kerül, hétéves kor alatt az utazás ingyenes, kutyát és kerékpárt 1000 forintért lehet szállítani.

A portál emellett bemutat egy extrém vízi városnézési lehetőséget, a Speedboat egy látványos manővereket végrehajtó, vörös színű, száguldó vízi alkalmatosság, amelyet az üzemeltetők elsősorban felnőtteknek ajánljanak, a gyerekeknek legalább 150 centiméter magasnak kell lenniük, és 16 éves kor alatt csak szülői kísérettel vehetnek részt a túrán.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×