eur:
370.83
usd:
344.54
bux:
47163.66
2023. június 2. péntek Anita, Kármen
Zivatarfelhők a Balaton északi partja felett Balatonfenyvesről fényképezve 2022. június 4-én késő este.
Nyitókép: MTI/Varga György

Veszélyre figyelmeztet a Balatoni Szövetség

Nagyon rossz üzenet az, hogy a Balaton utolsó négyzetméterét is beépítjük – fogalmazott Lombár Gábor, aki Balatonfenyves polgármestere is.

Lombár Gábor a Spirit FM műsorában úgy vélekedett, hogy a felmerülő problémák helyett inkább arról kellene most beszélni, hogy a Balaton vízszintje szezonkezdésre elérheti a 120 centimétert, ami a szabályozási maximum – írja az atv.hu.

Ugyanakkor aggodalmát fejezte ki a rengeteg építkezés miatt, mert szerinte az épülő lakótelepek kommunális igényeit senki sem vizsgálta, és vannak olyan települések, ahol vízkorlátozást kellett már bevezetni, ráadásul az útinfrastruktúrával is gondok vannak. „Nagyon rossz üzenet az, hogy a Balaton utolsó négyzetméterét is beépítjük” – fogalmazott Balatonfenyves polgármestere.

Egyetértett azzal, hogy az árak idén magasak lesznek, hiszen minden drágult. Lombár Gábor szerint érdemes körülnézni, ha az ember például lángost szeretne enni, mert elképzelhetőnek tartja a 2000 forintos árakat is, de ez – megfogalmazása alapján – hozzátartozik a Balatonhoz.

Hozzátette: megérthető, ha valaki az áremelést látja megoldásnak, de mint hangsúlyozta:

a Balatonnál nyaralók egy vegyes társaság, a többség szerényebb lehetőségekkel bír, és rájuk is kellene gondolni.

A tó vízminőségéről azt mondta: a vízgyűjtő területről sok víz érkezett, ennek előnye és hátránya is van, tartanak attól, hogy az algavirágzást ez előidézheti.

Címlapról ajánljuk
AKTUÁLIS
VIDEÓ
Az új EU-s harcban újjáéledhet a lengyel-magyar szövetség

Az új EU-s harcban újjáéledhet a lengyel-magyar szövetség

Lengyelországot és Magyarországot az Európai Parlament bírálja az igazságszolgáltatás függetlenségével és az uniós jog betartásával kapcsolatos aggályok miatt. De míg Magyarország a képviselők elfoglaltak egy elítélő állásfoglalást, hogy az Orbán-kormány 2024 második felében ne tölthesse be a soros elnökséget, addig Varsó egyelőre megúszta ezt. Viszont Mateusz Morawiecki is elfogadhatatlannak tartja a keménykedést.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×