eur:
395.08
usd:
365.93
bux:
65340.3
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Nyitókép: Facebook/ MÁV/ ILDIKO FULOP

Jelentősen csökken a jegyek ára több hazai vasútvonalon

Akik az interneten és MÁV appon váltható Okosjegyet választják, akár 40 százalékkal kedvezőbb áron utazhatnak.

Már a Balaton déli partja, valamint Győr és Szombathely felé is váltható jelentős kedvezményeket biztosító Okosjegy. Ezzel már minden Magyarországon közlekedő belföldi InterCity-járaton elérhető a szolgáltatás, több mint nyolcvan város felé – írja a MÁV-START közleményében.

A legújabb Okosjegyek a korábbiakhoz hasonlóan két díjszinten érhetők el:

  • a Balaton és a Tópart InterCitykre Budapestről Siófokra, Zamárdiba, Balatonföldvárra, Balatonszárszóra és Balatonszemesre 1599 forinttól,
  • a távolabbi IC megállási helyekre 2399 forinttól kapható az új jegytípus.
  • A főváros felől Győrön át Szombathelyre közlekedő IC-kre Győrig 1599,
  • az IC-kkel elérhető távolabbi városokba 2399 forinttól váltható Okosjegy.
  • A fővárost – Székesfehérváron, Veszprémen keresztül – Szombathellyel összekötő Bakony InterCity-kkel Veszprém 1599 forinttól,
  • a többi IC megállási hely 2399 forinttól érhető el.
  • A szombathelyi IC-kre 1. osztályú Okosjegy is váltható, a közelebbi állomásokra, mint Győr, 2199, a távolabbiakra 3299 forinttól.

Azok az utasok, akik az interneten és MÁV appon váltható Okosjegyet választják, akár 40 százalékkal kedvezőbb áron utazhatnak a pénztárban váltott teljes árú jegyhez képest. Az Okosjegy ára magában foglalja a helybiztosítás díját is, további kedvezmény a jegyárból nem vehető igénybe.

A MÁV appon és a digitális platformon is megtalálható a kiválasztott vonatra az eredeti, teljes árú ajánlat is, ám az olcsóbb Okosjegy is jól látható, amit kiválasztva a vásárlás a megszokott rend szerint, könnyen elvégezhető. Az Okosjegyeket a további vonalakon is kiterjeszthetik a jövőben. Ezzel a megoldással a vasút valós alternatívát kínál az autózás, akár a telekocsi helyett, támogatva ezzel a környezetbarátabb távolsági közösségi közlekedés használatát.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×