eur:
371.06
usd:
344.50
bux:
47166.40
2023. június 2. péntek Anita, Kármen
Nyitókép: Facebook/ MÁV/ ILDIKO FULOP

Jelentősen csökken a jegyek ára több hazai vasútvonalon

Akik az interneten és MÁV appon váltható Okosjegyet választják, akár 40 százalékkal kedvezőbb áron utazhatnak.

Már a Balaton déli partja, valamint Győr és Szombathely felé is váltható jelentős kedvezményeket biztosító Okosjegy. Ezzel már minden Magyarországon közlekedő belföldi InterCity-járaton elérhető a szolgáltatás, több mint nyolcvan város felé – írja a MÁV-START közleményében.

A legújabb Okosjegyek a korábbiakhoz hasonlóan két díjszinten érhetők el:

  • a Balaton és a Tópart InterCitykre Budapestről Siófokra, Zamárdiba, Balatonföldvárra, Balatonszárszóra és Balatonszemesre 1599 forinttól,
  • a távolabbi IC megállási helyekre 2399 forinttól kapható az új jegytípus.
  • A főváros felől Győrön át Szombathelyre közlekedő IC-kre Győrig 1599,
  • az IC-kkel elérhető távolabbi városokba 2399 forinttól váltható Okosjegy.
  • A fővárost – Székesfehérváron, Veszprémen keresztül – Szombathellyel összekötő Bakony InterCity-kkel Veszprém 1599 forinttól,
  • a többi IC megállási hely 2399 forinttól érhető el.
  • A szombathelyi IC-kre 1. osztályú Okosjegy is váltható, a közelebbi állomásokra, mint Győr, 2199, a távolabbiakra 3299 forinttól.

Azok az utasok, akik az interneten és MÁV appon váltható Okosjegyet választják, akár 40 százalékkal kedvezőbb áron utazhatnak a pénztárban váltott teljes árú jegyhez képest. Az Okosjegy ára magában foglalja a helybiztosítás díját is, további kedvezmény a jegyárból nem vehető igénybe.

A MÁV appon és a digitális platformon is megtalálható a kiválasztott vonatra az eredeti, teljes árú ajánlat is, ám az olcsóbb Okosjegy is jól látható, amit kiválasztva a vásárlás a megszokott rend szerint, könnyen elvégezhető. Az Okosjegyeket a további vonalakon is kiterjeszthetik a jövőben. Ezzel a megoldással a vasút valós alternatívát kínál az autózás, akár a telekocsi helyett, támogatva ezzel a környezetbarátabb távolsági közösségi közlekedés használatát.

Címlapról ajánljuk
AKTUÁLIS
VIDEÓ
Fontos megállapodás született, remekelnek a tőzsdék

Fontos megállapodás született, remekelnek a tőzsdék

Gazdasági adatok tekintetében ma az inflációs és kamatemelési kilátások szempontjából kifejezetten fontos átfogó havi munkaerőpiaci statisztika érkezik majd Amerikából – tegnapi információ ehhez kapcsolódóan, hogy a várakozásokat alulmúlva nőtt a munkanélküli segélyt kérők száma az Egyesült Államokban, ez pedig azt mutatja, hogy a munkaerőpiac még mindig feszes. Kedvező hír a tengerentúlról, hogy az amerikai szenátus tegnap este elfogadta a Joe Biden elnök által támogatott kétpárti törvényt, ami felemeli az államadósság 31 ezer milliárdos felső határát, és ezzel elkerüli az ország a fizetésképtelenséget. Ami pedig a részvénypiaci folyamatokat illeti, az adósságplafon-dealt értékelve jó hangulatú kereskedést láthatunk Európában.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×