eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Kézműves foglalkozás a nyári Erzsébet-táborok elindulása alkalmából tartott sajtótájékoztató után a zánkai Erzsébet Üdülőközpont és Táborban 2018. június 18-án.MTI Fotó: Bodnár Boglárka
Nyitókép: MTI Fotó: Bodnár Boglárka

Drágább lett a táboroztatás: akár 10-20 százalékkal kell többet fizetni a szülőknek

Sokaknak már most fejtörést okoz a vakáció megszervezése.

"Nagyon felemelkedtek az árak, és elgondolkodtató, hogy két gyereket dupla árért írassunk-e be a táborba" – nyilatkozta az RTL Híradóban egy szülő.

A Fővárosi Állat- és Növénykertben napközis táborokat szerveznek minden nyáron, hogy a gyerekek jobban megismerjék az itt élő állatokat. A szervezők idén 20 százalékkal emeltek az árakon: 90 ezer helyett 110 ezer forintot kérnek el a szülőktől öt napért.

"A bérleti díjaink emelkedtek, a szolgáltatások tekintetében az étkezés ára nagyon megemelkedett. Beszéltünk a szolgáltatónkkal, aki azt mondta, hogy az alapanyagárak emelkedése miatt kénytelenek ők is emelni. Emeltünk az animátoraink bérén, igyekszünk követni az inflációt" – nyilatkozta Péter Natália, a Zootábor vezetője.

Drágább lett a táboroztatásra használt épületek bérleti díja, és az egyenpóló ára is megugrott.

A taborfigyelő.hu azt írja, hogy

általános a 10-20 százalékos áremelkedés.

Tóth Béla, a portál vezetője azt mondta: a táborszervezők igyekeznek arany középutat találni az árak kapcsán, ami nekik nem jelent veszteséget, de a szülőknek is kifizethető. A szülők pedig 10-20 százalék közötti áremeléssel számolhatnak mind a napközis, mind pedig az ottalvós táborok esetében.

Ennek ellenére úgy tűnik, hogy

a szülők a borsosabb árakat is megfizetik, és február óta foglalnak táborhelyeket.

"A tavalyi évben rekordévet zártunk: több mint 225 ezer gyermek táborozott legalább egy hetet a vakáció folyamán. Azt látjuk, hogy a tavalyi évvel összevetve az azonos időszakot, ugyanilyen dinamikával foglalnak a szülők" – mondta Tóth Béla.

A Balaton-parti Erzsébet-táborokra még két hétig lehet jelentkezni. Ezeknek az ára idén sem változott: jelképesen ezer forintot fizetnek a szülők az egyhetes táborért, a napközisért pedig ötszáz forintot.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×