INFORÁDIÓ
2021. november 29. hétfő
Taksony

alapanyag

2021.09.26. 11:46

Súlyos akadály fékezheti az elektromosautó-ipar fejlődését

Az elektromos autók terjedésének egyik komoly gátja az akkumulátorok gyártása, mert az ehhez szükséges alapanyagok fellelhetősége szűkös, és így néhány ország gazdaságföldrajzi szempontból előnyhöz juthat – állítja a szakújságíró.
2021.07.10. 14:27

Budapesti újlakás-piac: többmilliós drágulás pár hónap alatt

Drasztikus áremelkedést hozott az újlakás-piacon az építőanyagok árának emelkedése. Budapesten januártól július elejéig egy új lakóingatlan átlagos négyzetméterára több mint 60 ezer forinttal nőtt, ami egy 100 négyzetméteres lakás vagy ház esetében 6 hónap alatt 6 millió forintos áremelkedésnek felel meg – mondta az InfoRádiónak az Ingatlan.com vezető elemzője.
2021.07.05. 15:07

Ellenőrzéseket kapnak az építőanyag-kereskedők

A fogyasztóvédelem is bekapcsolódik az építőipari alapanyagok piacának drasztikus áremelkedések miatt szükségessé vált, fokozott ellenőrzésébe. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) elrendelése alapján a megyei kormányhivatalok munkatársai az ország minden részében felkeresik a termékkört forgalmazó kiskereskedelmi egységeket.
2021.07.01. 13:00

Építőanyag-válság: többféle intézkedés elképzelhető

Várják a kormány beavatkozását az építőanyagok drágulása miatt az építőipari szereplők. A Market Építő Zrt. vezérigazgatója például a hazai gyártás ösztönzését vagy az árak maximálását javasolja. Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége exportkorlátozást szeretne.
2021.06.14. 07:47

Olyan drasztikus a drágulás, hogy napi árazást vezettek be

Az építőalapanyag-iparban a hazai cégek nem tudják felvenni a versenyt a külföldi gyártókkal szemben, ezen változtatni kell – mondta az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének elnöke. Koji László megerősítette az InfoRádió azon értesülését, hogy bizonyos építőipari alapanyagok esetében olyan drasztikus az áremelkedés az elmúlt hónapokban, hogy napi árazást vezettek be, amire húsz év óta nem volt példa.
2021.06.11. 12:32

Nagy Márton: harcba kell szállni a külföldi építőanyaggyártókkal

A miniszterelnök gazdasági főtanácsadója szerint a külföldi építőipari cégek kihasználják az árazási előnyüket, ami nem tesz jót a hazai alapanyagiparnak. Nagy Márton minderről a Portfolio építőipari konferenciáján beszélt, ahol Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter videoüzenetben köszöntötte a résztvevőket.
2020.04.10. 06:00

Hiánycikk lett a maszkgyártás egyik alapanyaga is

A házi maszk készítés kiürítette a rövidáru boltok eddig nem túlzottan nagy keresletre méretezett készleteit, beszerezni pedig többnyire a Távol-Keletről lehet - az ismert nehézségek mellett. Egész Európában hiánycikk lett a kalapgumi is.
2020.03.25. 10:01

Egy újabb ágazat felett gyűlnek a sötét fellegek

Az építőiparban is megmutatkozik a koronavírus-járvány hatása: az új projektek előkészítésnél és az anyagok beszerzésénél is fennakadások vannak – mondta az InfoRádiónak az Építőipari Vállalkozások Országos Szövetségének elnöke. Koji László kiemelte, hogy az építőipari vállalkozások önerőből, munkavégzés és bevételek nélkül másfél-két hónap után nem fogják tudni fenntartani és finanszírozni dolgozóik foglalkoztatását.
2018.06.10. 19:35

Auguszt József elmondja: milyen a jó fagylalt?

Tejen, cukron és tojáson kívül semmi nem kell a fagylalt alapjába - véli Auguszt József. A cukrászmester azt mondja: ami ezen kívül belekerülhet, az legfeljebb ízesítő: például vanília vagy kakaó. Gyümölcsfagylaltoknál alapvető, hogy igazi gyümölcsből készüljön - és ha az ő személyes ízlésére kíváncsiak, akkor vajas tölcsérben, édes tejszínhabbal. Más fagylaltokról, fagylaltozókról szóló interjúkat a cikk végén találnak.
2016.09.12. 06:01

Drágábbak lettek az élelmiszerek

Megugrottak augusztusban az alapvető élelmiszerek árai, a többi között a tej és tejtermékek, a cukor és a növényi olajoké, míg a gabonaárak tovább csökkentek, a húsárak pedig stagnálnak – áll a FAO legfrissebb jelentésében. Itthon is hasonlóak a trendek a mezőgazdasági árak esetében - kommentálta a jelentést a Takarékbank Agrárközpontjának vezető szakértője. Fórián Zoltán szerint a tejtermelők és az állattenyésztők örülhetnek a hírnek, a gabonatermesztők pedig aggódhatnak.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018