eur:
368.17
usd:
344.41
bux:
48287.25
2023. június 6. kedd Cintia, Norbert
Fegyir Sándor professzor a fronton
Nyitókép: karpataljalap.net

Budapesti nagykövet lehet a fronton szolgáló kárpátaljai egyetemi tanár

Fegyir Sándor azzal vált ismertté, hogy a lövészárokból is tartott előadást diákjainak.

Fegyir Sándor megerősítette a Hvg.hu megkeresésére, hogy ő lehet Ukrajna budapesti nagykövete. Lehetséges kinevezéséről korábban a Direkt36-os Panyi Szabocs tweetelt, majd diplomáciai források is jelezték, hogy szóba került a posztra a neve.

A kárpátaljai egyetemi tanár azzal vált ismertté, hogy a lövészárokból is tartott előadást diákjainak, miután önként belépett az ukrán hadseregbe az orosz invázió miatt. Az Ungvári Egyetem munkatársa jelenleg a bahmuti front közelében teljesít szolgálatot, ott kapott értesítést a fentiekről.

A Hvg.hu korábban beszélt Marija Mezenceva, európai integrációs ügyekben aktív ukrán parlamenti képviselővel, aki név említése nélkül azt mondta, hogy olyan embert keresnek a budapesti nagykövetnek, akinek jó nyelvi és kulturális kapcsolata van az országgal, jó szakmai háttérrel rendelkezik, és képes komoly tárgyalásokat lefolytatni.

Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: eddig nem sikerült jól Milák Kristóf vb-felkészülése, de nála ez nem számít

Exkluzív
Sós Csaba: eddig nem sikerült jól Milák Kristóf vb-felkészülése, de nála ez nem számít

Nem vállal újabb számokat a júliusi fukuokai világbajnokságon az olimpiai bajnok úszó, mert a felkészülésének az utolsó időszakai nem sikerült jól Sós Csaba szerint. A szövetségi kapitány részleteket nem akart elárulni, de hozzátette, Milák Kristóf 2020-ban három héttel a súlyos Covid-megbetegedés után is képes volt világklasszis úszásra.
AKTUÁLIS
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×