eur:
393.44
usd:
367.84
bux:
0
2024. április 24. szerda György
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j) fogadja Vladimir Orlicot, a Szerb Nemzetgyűlés elnökét (b) a Karmelita kolostorban 2023. március 27-én.
Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Orbán Viktor szerb vezetőt fogadott és egy stratégia kérdésről beszéltek

A háború és az EU-bővítés mellett a migráció és az energiabiztonság volt a téma.

Orbán Viktor miniszterelnök a Karmelita kolostorban fogadta Vladimir Orlicot, a Szerb Nemzetgyűlés elnökét – közölte Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

A jelenlegi háborús veszélyek között, és a szankciós válság következményei miatt is Szerbia EU-tagsága stratégiai kérdés, amely nem tűr további halasztást - hangzott el a találkozón.

Orbán Viktor biztosította a szerb házelnököt, hogy Magyarország minden uniós fórumon eltökélt szószólója marad a Nyugat-Balkán uniós integrációjának, az orosz-ukrán háború kapcsán pedig mindketten azonnali tűzszünetet és béketárgyalásokat szorgalmaztak.

Szó volt arról is, hogy szomszédos országokként létfontosságú a Magyarország és Szerbia közötti szoros határvédelmi együttműködés az illegális migráció feltartóztatására.

Egyetértettek az energiabiztonság további erősítését szolgáló együttműködés folytatásában, üdvözölték, hogy nemrég megállapodás született egy magyar-szerb gázkereskedelmi vegyesvállalat létrehozásáról - ismertette Havasi Bertalan.

Címlapról ajánljuk
Már a választók egyharmada sem szavazna a német koalícióra

Már a választók egyharmada sem szavazna a német koalícióra

Eddig sem szárnyalt a német koalíció az elmúlt egy évben végzett felmérések szerint, de most tovább csökkent a kormánypártok támogatottsága. A romló gazdasági helyzet és az ezzel kapcsolatos heves koalíciós viták szinte napról napra ássák alá a kormány népszerűségét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×