eur:
368.16
usd:
344.34
bux:
48287.25
2023. június 6. kedd Cintia, Norbert
Nyitrai Zsolt, a miniszterelnök főtanácsadója (b), Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára (k) és Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) főigazgatója (j) az új egészségügyi ügyeleti alapellátási rendszerrel és a bevezetett 1830-as hívószámmal kapcsolatban tartott sajtótájékoztatón Budapesten, a központi mentőállomáson 2023. február 17-én.
Nyitókép: MTI/Soós Lajos

Egyes vármegyék orvosai nem igazán kérnek az új ügyeleti rendszerből

Április 1-től negyedikként Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében élesedik az új ügyeleti rendszer. A megyében eddig 6 háziorvos írta alá az ügyeleti szerződést. Győr-Moson-Sopron vármegyében többen, de ott is abban bíznak, hogy az eddig távol maradt háziorvosok is mielőbb bekapcsolódnak az ellátásba.

Hat háziorvos írta alá az ügyeleti szerződést Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében – tudta meg az Index az Országos Mentőszolgálattól. Április 1-től negyedikként Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében élesedik az új ügyeleti rendszer.

A lapot még arról is tájékoztatták, hogy "további ötven szerződéskötés folyamatban van". A hat háziorvos a KSH adatai szerint a háziorvosok 2 százalékát teszi ki.

"Bízunk benne, hogy az eddig távol maradt háziorvosok is mielőbb bekapcsolódnak az ellátásba annak érdekében, hogy az ügyeleti rendszer zavartalanul működhessen” - ezt a mondatot már a Kisalföld idézi a mentőszolgálat kommunikációs vezetőjétől. Győrfi Pál szerdán arról beszélt, hogy március 20-ig Győr-Moson-Sopron vármegyében

62 háziorvossal és 20 gyermekháziorvossal kötöttek szerződést.

A KSH itt 193 háziorvost tart számon.

Március elseje óta Győr- Moson-Sopron vármegyében összesen 2550 ügyelethez forduló betegnek segítettünk, közülük 1430-an a hétköznap délután 4 és este 10 óra, valamint hétvégén reggel 8 és délután 2 óra között, a háziorvosi ügyeleti időszakban jelentkeztek – számolt be az ott már működő új rendszerről Győrfi Pál.

Gulyás Gergely miniszter a Kormányinfón az új ügyeleti rendszerről azt mondta egy kérdésre válaszolva: "az ügyeleti ellátás zavartalanul folyik. Elegendő aláírás kell ahhoz, hogy az ellátás biztosított és zavartalan legyen".

Címlapról ajánljuk
AKTUÁLIS
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×