eur:
393.77
usd:
365.12
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Torlodó gépjárművek az M1-es autópályán Herceghalomnál, ahol öt kamion és 37 autó ütközött össze, mindkét irányban lezárták az autópályát 2023. március 11-én. A balesetben érintett öt kamion és 37 személygépkocsi közül 19 jármű kiégett, és összesen 26 ember sérült meg. Közülük hatan életveszélyesen, heten pedig súlyosan sérültek.
Nyitókép: MTI/Lakatos Péter

Lambert Gábor: az M1-es tömegbaleset lehet a magyar biztosítási szakma legbonyolultabb ügye

A Magyar Biztosítók Szövetségének szóvivője az InfoRádiónak azt mondta: az érintettek közül azok számíthatnak a leggyorsabb kárrendezésre, akik casco szerződéssel rendelkeznek.

A szombati M1-es autópályán történt tömegkatasztrófa károsultjainak bejelentéseit több biztosító is soron kívüli ügyintézésben kezeli, és már meg is érkeztek az első kárigények.

Lambert Gábor megerősítette a szakértők véleményét, miszerint ez a káresemény lehet a magyar biztosítási szakma eddigi egyik legbonyolultabb ügye. A Magyar Biztosítók Szövetségének szóvivője szerint hónapokig eltarthat amíg kiderül, hogy kik voltak a felelősek a tömegkatasztrófáért – ha voltak egyáltalán.

A biztosítók életbe léptették a tömeges kárrendezéssel kapcsolatos belső szabályozásokat, és a károsultak előzetes jogcím nélküli előlegre számíthatnak. A kárbejelentések amiatt fontosak, mer tzeek alapján lehet majd intézkedni, és az előlegeket kifizetni.

"Akiknek casco szerződésük volt, ők számíthatnak arra, hogy a lehető leggyorsabban pénzhez juthatnak"

– mondta Lambert Gábor.

A szóvivő tud olyan esetről is, amikor megtörtént a bejelentés casco-ra, megvolt a kárfelmérés, és akár egy héten belül is lehet számítani a kifizetésre.

A MABISZ közleményében azt írja: a tömegkatasztrófa minden érintettjének érdemes végiggondolni, hogy rendelkezik-e olyan egyéb baleset- vagy kiegészítő biztosítással, amely adott esetben térít. Lambert Gábor szerint ez azt jelenti, hogy ha valakinek volt például balesetbiztosítása, akkor az alapján is fordulhat a biztosítóhoz. Adott esetben ha kórházi kezelésre szorult, akkor téríteni fogja a biztosító.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×