eur:
390.48
usd:
358.83
bux:
72940.89
2024. július 19. péntek Emília
Nyitókép: Orbán Viktor/Facebook

Szűkszavú kormányközlés jött ki a párizsi Macron–Orbán találkozóról

A magyar kormányfő hétfő este tárgyalt Párizsban a francia köztársasági elnökkel.

Emmanuel Macron francia köztársasági elnök és Orbán Viktor miniszterelnök a kétoldalú kapcsolatok aktuális témái mellett Európa jövőjének legfontosabb kérdéseiről tárgyaltak hétfő este Párizsban – tájékoztatott a miniszterelnök sajtófőnöke.

Havasi Bertalan rövid közlése szerint az ukrán–orosz háború kapcsán a miniszterelnök világossá tette, hogy Magyarország azonnali tűzszünetet és béketárgyalásokat szorgalmaz. Orbán Viktor leszögezte, hogy

Magyarország a háború kezdete óta békepárti és az is marad.

A magyar kormány részéről egyelőre ennyi kommentár hangzott el a hétfő esti találkozóval kapcsolatban. A Le Monde beszámolója szerint Emmanuel Macron „az európai országok egységére” emlékeztette Orbán Viktort. Erről bővebben itt írtunk.

Címlapról ajánljuk

Koi Tamás: a vállalati rendszergazdák legnagyobb rémálma vált valóra, hetekig tarthat a káosz

Egy informatikai hiba okoz tömeges leállásokat világszerte. Több országban repülőtereken, bankokban, kórházakban és a médiában is problémákat jelentettek. Egy kiberbiztonsági cég egyik frissítése okozta a hibát, a hatásai pedig napokig, sőt, akár hetekig is tarthatnak – mondta az InfoRádióban Koi Tamás, a HWSW informatikai szakportál újságírója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.22. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×