eur:
390.47
usd:
358.79
bux:
72940.89
2024. július 19. péntek Emília
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Emmanuel Macron francia köztársasági elnök (b) fogadja Orbán Viktor miniszterelnököt az Elysée-palotában 2023. március 13-án.
Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Emmanuel Macron fontos szempontra hívta fel Orbán Viktor figyelmét

Erről a Le Monde francia lap tudósított, magyar kormányzati források még nem árultak el részleteket a hétfő esti párizsi tárgyalásról.

„Az európai országok egységére” emlékeztette Orbán Viktor miniszterelnököt Emmanuel Macron francia elnök hétfő este, amikor a párizsi Elysée-palotában tartott munkavacsorán az Ukrajnában zajló háborúról beszélgettek – írja a Le Monde beszámolója alapján a Telex.

A találkozón elhangzottakról magyar kormányzati források még nem közöltek részleteket, csak Orbán Viktor Facebook-oldalára töltöttek fel egy közös párizsi képet a két politikusról az éjjel.

Hétfő délután pedig Hunok Párizsban címmel posztoltak:

A francia lap szerint Macron megragadta az alkalmat, hogy „kiemelje az európai országok egységének szükségességét Ukrajna támogatásában az orosz agresszióval szemben, különösen az Oroszországgal szembeni szigorú szankciók alkalmazásával”.

A vacsorán szóba került a finn és a svéd NATO-csatlakozás is, ezt már minden NATO-tagállam ratifikálta Magyarország és Törökország kivételével.

Orbán, ha már Párizsban járt, felkereste kedvenc francia elnökét, Nicolas Sarkozyt is – közölte Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője az MTI-vel.

A tárgyaláson a magyar–francia kétoldalú kapcsolatokon kívül a legfontosabb nemzetközi témákról, az ukrajnai háborúról és európai politikai ügyekről volt szó a sajtófőnök szerint.

Címlapról ajánljuk

Koi Tamás: a vállalati rendszergazdák legnagyobb rémálma vált valóra, hetekig tarthat a káosz

Egy informatikai hiba okoz tömeges leállásokat világszerte. Több országban repülőtereken, bankokban, kórházakban és a médiában is problémákat jelentettek. Egy kiberbiztonsági cég egyik frissítése okozta a hibát, a hatásai pedig napokig, sőt, akár hetekig is tarthatnak – mondta az InfoRádióban Koi Tamás, a HWSW informatikai szakportál újságírója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.22. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×