eur:
392.16
usd:
366.4
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára szólal fel napirend előtt az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. május 5-én.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Völner Pál ártatlannak vallotta magát a bíróságon

A volt igazságügyi államtitkár azt mondta, nem fogadott el pénzt a végrehajtói kamarát vezető Schadl Györgytől, és nem nyújtott jogosulatlan segítséget neki. Az ügyészség azonban nyolc év börtönre ítélné az egykori miniszterhelyettest.

"Bűncselekményt nem követtem el, a vádirat nagy része súlyosan valótlan és alaptalan" – jelentette ki a bíróságon Völner Pál. "Hivatali helyzetemmel soha nem éltem vissza, hivatali kötelsségemet soha nem szegtem meg, hivatali hatáskörömet soha nem léptem túl, tevékenységemet mindig törvényesen végeztem" – hangzik beszéde az RTL felvételén.

A volt államtitkár szerint a nyomozás dokumentációjából több olyan hanganyag is kimaradt, amelyek bizonyítanák az ártatlanságát.

Más felvételek viszont megjelentek a sajtóban, és ez megnehezíti a védekezését. Ez utóbbira Völner Pál ügyvédje is panaszkodott, aki egyébként törvénytelennek tartja a védence megfigyelését, hiszen amikor lehallgatták, akkor még volt mentelmi joga.

Papp Gábor kezdeményezte, hogy a bíróság szembesítse Völner Pált a többi vádlottal. Emellett kezdeményezte, hogy tanúként hallgassa meg a végrehajtói kinevezésekről döntő Vízkelety Mariann volt államtitkárt, Varga Judit igazságügyi minisztert, Süli János és Trócsányi László egykori minisztereket, Molnár Zoltán és Hajas Barnabás államtitkárokat, illetve Kovács Pál volt államtitkárt.

A vádirat szerint Völner Pál az igazságügyi minisztérium államtitkáraként több részletben 83 millió forintot kapott Schadl Györgytől, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökétől. Az összeget azért kapta, hogy a Schadl György által megnevezett embereket nevezzék ki végrehajtónak. Emellett több más ügyben, például egy pályázat kedvező elbírálásában is segített a kamarai vezetőnek.

Az ügyben több vádlott, köztük hat végrehajtó már beismerte a bűnösségét. Völner Pál szabadlábon védekezik, Schadl György azonban őrizetben van, vezetőszáron hozták be a tárgyalóba. Ha minden vádpontban bűnösnek találják, akkor tíz évet kaphat.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Pattannak az amerikai tőzsdék a gyorsjelentések hátán

Pattannak az amerikai tőzsdék a gyorsjelentések hátán

Gazdasági, a piaci folyamatokat esetlegesen befolyásoló adatok tekintetében ma érkezett itthon a MNB tavalyi utolsó negyedéves lakásárindexe, de az S&P Global Ratings hitelminősítői felülvizsgálata is kiemelkedő fontosságú esemény. Vállalati fronton ma is az amerikai gyorsjelentések vannak a fókuszban, a héten a technológia szektor nagyágyúi közül többen jelentettek. A magyar piacon az OTP-re figyeltek elsősorban a befektetők, ma tartotta közgyűlését a nagybank, ahol beszédet mondott Csányi Sándor, a bankcsoport elnök-vezérigazgatója. A részvénypiaci folyamatokkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×