eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Varga Mihály pénzügyminiszter beszél A gazdasági válságkezelés eszközei, támogatás- és adópolitika, a gazdasági kamarák szerepe címmel rendezett szakmai konferencián a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamarán 2022. október 17-én.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Lemondott Varga Mihály kuratóriumi elnöki posztjáról

Nem indokolta döntését a pénzügyminiszter.

A Facebookon a pénzügyminiszter arról ír a döntésének bejelentése után, hogy "az egyetem modellváltása sikeres volt".

Majd felsorolja, hogy miért gondolja ezt így:

  • Az Óbudai Egyetem Magyarország egyik legnépszerűbb és legnagyobb felsőoktatási intézményévé vált.
  • A 7 karon mintegy 12 ezer hallgató tanul, az országban végzett mérnökök harmada itt szerez diplomát.
  • Biztosabbá vált a finanszírozás: 2,5-szeresére növeltük a működésre és fejlesztésre fordítható forrásokat, minden korábbinál nagyobb béremelést hajtottunk végre az intézményben.
  • Az egyetem előrelépett a nemzetközi rangsorokban is, informatikai és műszaki területen a legjobb magyar egyetemként rangsorolják.
  • Az intézmény sikeresen kapcsolódott be a gazdaság mindennapi működésébe, 130 szervezettel kötöttünk együttműködési megállapodást az elmúlt időszakban.

A posztban arról nem tesz említést Varga Mihály, hogy miért döntött így.

Ahogy arról az Infostarton többször beszámoltunk még decemberben derült ki, hogy a közérdekű alapítványok által működtetett egyetemeket az Európai Unió kizárja az Erasmus+ és a Horizont programokból, és az uniós forrásból finanszírozott projektekben csak akkor vehetnek majd újra részt a magyar diákok és kutatók, ha a kormány újraszabályozza az egyetemi kuratóriumok tagjainak összeférhetetlenségi szabályait.

Gulyás Gergely ezek után február 9-én jelentette be a Kormányinfón, hogy a háromnapos kormányülés végén hat miniszter – Varga Judit, Lantos Csaba, Varga Mihály, Lázár János, Nagy István, Szijjártó Péter és Navracsics Tibor – lemondott az egyetemi kuratóriumokban betöltött tagságáról.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter azt is közölte, hogy minden kormányzati tisztviselőnek hasonlóképpen kell eljárnia, azaz az érintett államtitkároknak, helyettes államtitkároknak, kormánybiztosoknak és miniszteri biztosoknak február 15-ig kell dönteniük arról, hogy a kuratóriumi tagságot vagy a kormánytisztséget tartják-e meg.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:16
×
×
×
×