eur:
367.99
usd:
342.39
bux:
49320.70
2023. június 9. péntek Félix
Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke évértékelő beszédet mond pártja tisztújító kongresszusán a Budapest Kongresszusi Központban 2023. február 5-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Attila

Ellenzéki évértékelők: itt meghallgathatja Donáth Anna, Gyurcsány Ferenc és Ungár Péter beszédét

Több, a 2022-es választáson még közösen indult ellenzéki párt vezetője is beszédet tartott a napokban. Ha lemaradt róla, itt meghallgathatja. a pártvezetők értékelőjét.

A Demokratikus Koalíció egy nyugatias, demokratikus Magyarországot szeretne és ebből nem fognak engedni a Fidesznek – mondta évértékelőjében Gyurcsány Ferenc. A DK elnöke szerint Orbán Viktor az orosz hatalom kiszolgálója és a kormány törékennyé tette a magyart.

Bírálta az ellenzéket, kritizálta a kormányt, hitet tett a liberális demokrácia értékei mellett, de beszélt egy emberközpontú országról, a politika és a civil szféra együttműködésének fontosságáról és hiteles ellenzéki jövőképről is Donáth Anna, a Momentum EP képviselője a párt szombati, úgynevezett jövőértékelőjén.

Ungár Péter, az LMP társelnöke a párt kongresszusán arról beszélt: a politika egy csapatsport. A legfontosabb pedig az egy pártban, hogy tudja: együtt kell küzdeni, mert "csak közösség tud közösségi döntéseket végrehajtani". Azt is mondta, hogy az LMP Magyarország zöld pártja, és ez azt jelenti, "a profit nem előzheti meg az embert és a természetet".

Online, facebookos évértékelőt tartott a Párbeszéd, amely egy ötszereplős videó formájában adott számot arról, hogyan látja a párt Magyarország helyzetét, illetve jövőjét. A videóban Karácsony Gergely főpolgármester kiemelte, Budapesten arra költik a magyar és más európai adófizetők pénzét, ami valóban a jövő Budapestjét és Magyarországát szolgálja.

Május elején tartja alakuló közgyűlését a Mindenki Magyarországa Néppárt, amely önállóan mérettetné meg magát a 2024-es EP-választásokon – jelentette be Márki-Zay Péter szerdán Hódmezővásárhelyen, évértékelő sajtótájékoztatóján.

Címlapról ajánljuk
Felmérés: a németek többsége ellenzi az abortusz legalizálását

Felmérés: a németek többsége ellenzi az abortusz legalizálását

Évről évre csökken Németországban az abortuszt végrehajtó orvosok száma. Az ország egyes régióiban egyetlen orvos sem végez terhességmegszakítást. Az ok a Btk. 218. paragrafusa: az abortusz bűncselekménynek számít. Egy friss felmérés szerint a lakosság többsége egyetért ezzel.
VIDEÓ
Megérkezett a bikapiac Amerikába?

Megérkezett a bikapiac Amerikába?

Gazdasági adatok tekintetében ma itthon és a nemzetközi porondon sem érkezett fontos adatközlés - a hét eddigi részében nem igazán láttunk határozott mozgásokat a tőzsdéken, nagyrészt inkább csak oldalazott a piac, és a befektetők a gyorsjelentési szezon lecsengésével már inkább az amerikai és az európai jegybank jövő heti kamatdöntő ülésére készülnek. Az amerikai indexeknél folytatódott a heti szárnyalás, és az S&P 500 már szemre a bikapiaci tartományba kerül, de jövő héten a Federal Reserve még mindent átírhat.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×