eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Karácsony Gergely főpolgármester nyilatkozik a Palkovics László innovációs és technológiai miniszterrel (ITM) történő találkozója előtt, az ITM épületénél 2021. november 29-én. A főpolgármester aláírta a fővárosi közösségi közlekedés állami támogatásáról szóló megállapodást.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Évértékelő - Karácsony Gergely fél metrót kért számon a kormányon

A Párbeszéd politikusai Facebook-videóba sűrítették az évértékelőjüket, az utolsó szereplő a főpolgármester.

Online, facebookos évértékelőt tartott a Párbeszéd, amely egy ötszereplős videó formájában adott számot arról, hogyan látja a párt Magyarország helyzetét, illetve jövőjét.

A videóban Karácsony Gergely főpolgármester kiemelte, Budapesten arra költik a magyar és más európai adófizetők pénzét, ami valóban a jövő Budapestjét és Magyarországát szolgálja.

"Metrót újítunk fel, felújítjuk a Lánchidat, új buszokat, villamosokat, trolikat vásárolunk, zöldítjük a várost. De persze tudjuk azt, hogy egy zöld városvezetésnek nemcsak azokat kell képviselnie, akik aggódnak a világ vége miatt, hanem azokat is, akik a hónap vége miatt aggódnak. Ezért vezettük be a fővárosi rezsitámogatási rendszert, amit már több mint 10 ezer háztartás igényelt" - ecsetelte Karácsony Gergely, aki külön büszke arra, hogy a száguldó infláció ellenére sem emelték a közösségi közlekedés tarifáit, sőt ingyenessé tették használatát a 14 éven aluliak és az álláskeresők számára.

Elismerte, haladhatnának sokkal gyorsabban is, ha nem jött volna Covid-járvány, energiakrízis és a magyar kormány megszorító politikája.

"Az elmúlt évben több mint 160 milliárd forintot vett ki a kormány a fővárosi költségvetésből, ez nagyjából egy fél metró ára"

- nyomatékosította.

Szerinte annak mindenki csak vesztese lesz, ha Budapestet és a vidéket szembefordítják egymással.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×