eur:
394.24
usd:
369.61
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Jéggel borított fák között halad egy autó Dobogókőn 2020. december 22-én.
Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

Megtelt Dobogókő: komoly gondot okoznak a szabálytalan autósok

A Magyar Közút azt kéri, a kirándulók inkább a tömegközlekedést válasszák, jól megfontolva, hogy hova indulnak el.

Végre az évszaknak megfelelő időjárás van az országban, főleg a magasabban fekvő helyeken esett intenzíven a hó az elmúlt napokban. Ezért sokan tervezik utazásukat a közkedvelt kirándulóhelyekre, ami viszont így jelentős torlódásokat is eredményez – hívja fel a figyelmet szombati közleményében a Magyar Közút.

Mint olvasható, Pest vármegyében szombat reggel is rengetegen indultak útnak autóval Dobogókőre, ahol a parkolóhelyek már reggel 8 órára megteltek, így sokan szabálytalanul, a forgalmat is akadályozva álltak, állnak meg az oda vezető országos utakon. A térség közútjainak burkolata végig jól járható, sónedves, ugyanakkor a hőmérséklet és

a várható havazás miatt a szabálytalan autósok miatt az utak járhatóságának biztosítása is veszélybe kerül,

mivel a Magyar Közút munkagépei nem férnek így el a szűkebb mellékúti szakaszokon a többi jármű miatt. Péntek este is a több kilométeres kocsisorokban kellett várakoznia a közútkezelő munkagépeinek, így a hóeltakarítási és síkosságmentesítési munkákat is nehezebben tudták elvégezni – jegyzik meg.

A folyamatos fakidőlések és ágleszakadások miatt a Kékestetőre vezető két mellékutat már péntek este lezárták a szakemberek a közlekedők biztonsága érdekében, és szintén a Miskolc és Felsőtárkány közötti útszakaszon is teljes útzárat kellett bevezetni, mert ott is fakidőlések nehezítik a közlekedést.

Az erdészetek az intenzív havazásban és várható erős széllökésekben érintett térségekben nem ajánlják a fakidőlések és ágleszakadások miatt a túrázást, így a hétvégére tervezett programok kapcsán ezzel is számolnia kell a közlekedőknek. Tekintettel arra, hogy az országban csak kevés helyen, csak a magasabban fekvő hegyvidéki szakaszokon maradt meg a hó, így sokan ezekre a kirándulóhelyekre igyekeznek eljutni, főleg autóval. Emiatt ezekben a térségekben az időjárástól függetlenül is torlódással, hosszabb menetidővel számolhatnak az autósok és azzal, hogy a kijelölt parkolókban nem lesznek szabad helyek. Ezért a közútkezelő arra kér mindenkit, hogy ezekbe a térségekbe való utazásaik során

a tömegközlekedési lehetőségek közül válasszanak.

A kirándulóknak érdemes még utazás előtt tájékozódniuk az aktuális út- és látási viszonyokról, forgalmi helyzetről a Magyar Közút Útinform szolgálatánál, a www.utinform.hu oldalon – zárul a Magyar Közút közleménye.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×