eur:
389.36
usd:
363.73
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Low angle view of teacher with face mask after lockdown, walking outdoors in front of school.
Nyitókép: Halfpoint/Getty Images

Van egy magyar település, amely "lecsapott" a Fudan Egyetemre

A polgármester felajánlotta, hogy befogadnák az intézményt.

Babák Mihály, Szarvas fideszes polgármestere felajánlotta a Kulturális és Innovációs Minisztériumnak, hogy a Békés megyei város szívesen befogadná a Fudan Egyetemet - vette észre a Telex a Szarvasi Televízió Szóbanforgó című műsorának január 11-i adásában.

A műsorban elhangzottak szerint Molnár Etele alpolgármester arról számol be, hogy válaszlevelet kaptak a miniszteri kabinetirodától, amelyben köszönettel fogadták a polgármester felajánlását arra vonatkozóan, hogy Szarvas városa igény esetén befogadná a Fudan Egyetemet.

"A miniszter úr méltányolta a nagylelkű felajánlást, és köszöni a segítő szándékot, a nyitottságot ebben, és

amennyiben esetleg a későbbiekben ez szükséges lenne, akkor a tárca részéről meg fogják keresni önkormányzatunkat"

- mondta Molnár.

A Fudan Egyetem ügye egyébként jelenleg a Csák János vezette Kulturális és Innovációs Minisztériumhoz tartozik. Korábban az ellenzék tiltakozást szervezett a budapesti Diákváros területére tervezett, állami segítséggel megépíteni kívánt kínai felsőoktatási intézmény ellen. Még egy népszavazás kiírását is megpróbálták elérni, de a kezdeményezést az Alkotmánybíróság elkaszálta. Később a helyi népszavazási kezdeményezés is elbukott.

Orbán Viktor miniszterelnök december végi Kormányinfón azt mondta, a keleti tudásra szükség van. "Mi nem akarjuk, hogy Magyarország bezárkózzon a nyugati tudás világába. Meg akarjuk találni a számításunkat, nyelv, tudás, kultúra, műveltség az, amire szükségünk van, kínai, japán, koreai részről is."

A kormányzati kommunikációban egyelőre parkolópályára került az ügy, egy tavaly decemberi döntés szerint pedig a Fudan Hungary Egyetemért Alapítványnak nem a 2022-esév végéig, csupán 2024 júniusáig kell beszámolnia az Országgyűlésnek.

Címlapról ajánljuk

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×