eur:
388.67
usd:
361.74
bux:
0
2024. május 9. csütörtök Gergely
Dabóczi Kálmán alelnök (b), Bíró Ferenc elnök (k) és Molbusz Tímea alelnök (j) az Integritás Hatóság vezetőinek kinevezésén a Sándor-palota Tükörtermében 2022. november 4-én.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Az Integritás Hatóság elnöke bejelentette, már vannak ügyeik, egyet nevesített is

Széles skálán mozog az új hatóság jogköre – mondta Bíró Ferenc.

Bíró Ferenc, az Integritás Hatóság elnöke az ATV Egyenes Beszéd című műsorában azt mondta, majdhogynem mindegy, hogy a hatóság miért lett létrehozva, az a lényeg, hogy van. Az elnök úgy fogalmazott: a hatóságnak a törvény széles jogköröket biztosít, bár "ők nem ügyészség", a nyomozati monopólium továbbra is az ügyészségnél van, de a hatóság a jogkörével szeretne és fog is élni.

Arra a kérdésre, hogy hogyan választották ki a pozícióra, egy szóval úgy válaszolt: "pályáztam", október 25. éjfél volt a beadási határidő, este hatkor kezdte írni a pályázatát. Elnökhelyetteseiről azt mondta, "készen kapta" őket az alkalmassági bizottságtól, a csapat többi részét részben közösen választották ki, részben ő maga hívta őket. "Értse jól, ez egy elit alakulat" - jelentette ki.

Bíró Ferenc a jogkörökkel kapcsolatban azt mondta: a nyomozati cselekményekig gyakorlatilag bármit megtehetnek, sőt, felülvizsgálati indítvány lehetősége is van, megállíthat közbeszerzéseket, közbeszerzési eljárásokat írhat elő, tehát széles skálán mozognak. Az elnök azt mondta, már vannak ügyeik, de még lefolytatott vizsgálat nincs.

Bíró Ferenc közölte:

kaptak Farkas Flórián ügyében bejelentést, meg fogják keresni az ügyészséget,

és ha betekintést nyertek az iratokba, akkor tudnak továbblépni.

Címlapról ajánljuk

Megérkezett a kínai elnök Budapestre

Este kilenc óra előtt szállt le Hszi Csin-ping gépe a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Orbán Viktor és Lévai Anikó fogadta az elnöki párt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
A Győzelem napjára készül Moszkva, ismét orosz finomítót ért dróntámadás – Híreink az orosz–ukrán háborúról csütörtökön

A Győzelem napjára készül Moszkva, ismét orosz finomítót ért dróntámadás – Híreink az orosz–ukrán háborúról csütörtökön

Hagyományosan május 9-én, csütörtökön tartják a Győzelem napi megemlékezéseket Oroszországban, amikor a náci Németország fölötti második világháborús győzelmet ünneplik. Moszkvában megtartják a szokásos katonai felvonulást, és beszédet mond Vlagyimir Putyin orosz elnök. Ukrajna az idén először május 8-án tartotta a második világháborús győzelem napját, ahogy a nyugati országokban jellemző. Vélhetően ukrán dróntámadás ért egy orosz olajfinomítót a Krasznodari területen, több tároló megsérült.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×